Friday, 17 October 2014

Kelebihan OSTEMATRIX™ SHAKLEE Berbanding Kalsium Lain

Leave a Comment
Kelebihan Ostematrix Berbanding Kalsium Lain

Kelebihan Ostematrix ialah ianya mengandungi kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya unik, dibuat dari mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi kalsium, magnesium, fosforus dan vitamin D, zinc, kuprum, manganese dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian telah membuktikan supplement kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Jisim tulang mula berkembang pesat dan mencapai tahap maksimum (optimum) pada umur 28 tahun da selepas berusia kira-kira 40 tahun, jisim tulang mula menurun dengan mendadak.

Graf menunjukkan jisim tulang ketika berada pada tahap optimum
dan menurun selepas umur 40 tahun
Cara terbaik untuk mengukur penyerapan kalsium daripada supplement adalah dengan mengukur perubahan dalam tahap kalsium darah selepas pengunaan supplement. Penggunaan hanya 2 tablet Ostematrix menyebabkan dalam peningkatan statistik penting dalam tahap kalsium darah untuk 12 jam.

Terbukti penyerapan kalsium meninggi (gambar dari familifantastik)

Kebaikan Ostematrix Shaklee 

Menguatkan Tulang: 
Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, konvulsi/kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

Mengurangkan Stress:
Ianya mengimbangi tekanan darah memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Ianya juga dapat memperbaiki depression, swing mood, sakit kepala dan pitam.

Memperbaiki Kejangan dan Kebas (Cramp): 
Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan artritis. Ibu hamil amat sesuai ambil Ostematrix untuk mengelakkan kaki dari kejang. 

Mengurangkan Period Pain:
Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1,000mg kalsium dan magnesium serentak, meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

Pengalkalian Tubuh:
Kalsium adalah mineral alkalin dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti di waktu umur tua. Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrient dan merangsang detoksifikasi.

Vitamin D:
Dinamakan sebagai vitamin D pada 1916 bila didapati ia mampu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah pada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu mengambil supplement vitamin D.

Magnesium:
Ini adalah ion positif nombor dua penting di dalam tubuh kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari prut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.

Zinc, boron, manganese, kuprum:
Memelihara metabolisme kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk menbaiki tulang, rawan dan menghalang artritis.

Untuk pengetahuan anda, 1 TABLET OSTEMATRIX yang tinggi kalsium bersamaan dengan
1 gelas susu dan juga bersamaan dengan 80 biji badam.
Bagaimana untuk memilih kalsium premium?

  • Pilih produk yang mengandungi vitamin D dan magnesium
  • Elakkan produk yang dibuat dari tulang dan dolomite untuk mengelak keracunan plumbum. 
  • Elakkan mineral chelated kerana proses tersebut boleh menyebabkan tubuh menyerap logam berat tercemar dan toksin dalam proses menyerap mineral. 
  • Pilihlah kalsium terbaik Ostematrix

OsteMatrix Membekalkan
 • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
 • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
 • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium
-------------------

Jika anda kasihan melihat mak ayah tidak kusyuk solat dan susah nak bangun kerana sakit lutut dan sendi, maka hadiahkan kepada mereka Ostematrix dan Omega Guard di mana ianya dapat membantu melegakan kesengsaraan lutut dan sendi mereka. Anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk mendapatkan vitamin ini kepada orang tua kesayangan anda di kampung halaman. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment