Wednesday, 21 May 2014

Tubuh Beri Isyarat Bila Penyakit Menghampiri

Leave a Comment
Tahukah anda tubuh mempunyai mekanisme menarik yang memberitahu bahawa tshap kesihatan sedang terganggu. Ia bermula dengan isyarat-isyarat tertentu yang melibatkan perubahan dari segi fizikal tatkala penyakit menghampiri.

Namun malangnya masih ramai yang tidak mengendahkan isyarat itu dan menggangap diri masih sihat. Sekiranya anda diberi isyarat di bawah maka berhati-hatilah.

Deria Bau Terjejas
Deria bau mempunyai tahap sensitif yang amat tinggi. Dikatakan, manusia berupaya menghidu pelbagai jenis bau tetapi berhati-hatilah sekiranya ia mulai terganggu. Berkemungkinan besar ia gejala awal penyakit Alzheimer.

Berdasarkan peyelidikan yang dikeluarkan oleh US National Institute of Neurological Disorder and Stroke, penyakit Alzheimer disebabkan kegagalan sel saraf di bahagian hidung berbanding keadaan yang normal.

Hal ini secara tidak langsung meninggalkan kesan terhadap deria bau yang lazimnya sel saraf di hidung memberi tindak balas yang lebih cepat. Kebiasaannya ia berlaku pada warga emas usia 70 tahun. Walau bagaimanapun, sekiranya ia berlaku pada usia yang muda maka segera lakukan pemeriksaan kesihatan kerana bimbang berlakunya masalah lain yang lebih berbahaya.Kuku Berbeza Bentuk Dan Warna
Kuku tangan yang sihat biasanya halus dan tidak berlekuk. Tetapi jika kuku anda kelihatan berbeza bentuk dan warnanya maka segeralah ambil langkah berjaga-jaga. Warna merah yang muncul di bawah kuku tangan merupakan tanda-tanda awal penyakit lupus di mana ia mampu membuatkan system kekebalan tubuh berbalik seterusnya menyerang jantung yang sihat.

Biasanya ia muncul dengan simpton gatal atau kemerahan di bahagian punggung dan kuku. Sementara itu, jari-jari tangan pula akan membengkak dan terasa lebih besar ketika ia menyerang.Rambut Rosak
Rambut juga merupakan tanda bahawa anda sedang berhadapan dengan masalah kesihatan yang berkait rapat dengan penyakit tiroid. Ia merupakan sejenis penyakit kelenjar berbentuk kupu-kupu berfungsi untuk mengatur hormone di dalam tubuh. Apabila tiroid tidak berfungsi dengan baik maka kesannya adalah pada seluruh hormone tubuh terutamanya yang berkait dengan rambut. Berbeza sekiranya anda mengalami kerosakan rambut disebabkan hormone kerana ia hanya akan kelihatan kering, rosak, patah atau gugur. Masalah hormone yang dimaksudkan juga boleh menyebabkan kening menjadi lebih nipis.Kelihatan Berusia
Jangan salah anggap mengenai penampilan. Ia bukan setakat menunjukkan anda seorang yang menarik dari segi fizikal sebaliknya mampu ‘memberitahu’ bahawa adanya masalah berkaitan organ yang paling penting dalam tubuh iaitu jantung.

Kajian yang dilakukan oleh sebuah university di Copenhagen mendapati bahawa individu yang bermasalah dengan jantung kelihatan lebih tua daripada usia sebenarnya. Terdapat juga beberapa tanda lain yang mana rambut ditumbuhi uban, wajah berkedut, botak dan kolesterol yang berkumpul di kelopak mata. Kajian ini juga memberitahu individu yang kelihatan lebih tua daripada usia sebenar juga berhadapan risiko sebanyak 40 peratus lebih tinggi untuk mendapat penyakit jantung dan 57 peratus untuk terkena serangan jantung.

Sekiranya anda mengalami gejala ini, CoQ Health Shaklee dan Vivix merupakan penawar yang dicari-cari oleh pesakit jantung.

Para penyelidik yang membuat kajian percaya bahawa CoQ10 boleh membantu dengan hal-hal yang berkaitan dengan jantung kerana ia boleh meningkatkan pengeluaran tenaga dalam sel-sel, mencegah pembentukan darah beku dan bertindak sebagai antioksidan. Beberapa kajian menunjukkan bahawa dengan mengambil supplemen CoQ Health Shaklee, boleh membantu dalam mencegah penyakit tersebut terutamanya serangan jantung dan kegagalan jantung. 

Klik sini untuk mengetahui lebih lanjut mengenai CoQ Health Shaklee. 


------------------------

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment