Wednesday, 5 April 2017

Cara Cepat Hamil Dan Tingkatkan Kesuburan Dengan Berkesan

Leave a Comment
Menjadi satu harapan bagi semua orang berkahwin untuk ada zuriat sendiri. Bab anak dan hamil ini agak sensitif terutamanya pasangan suami isteri yang tidak punya anak. Di sini terdapat cara cepat dan beberapa tips serta ikhtiar untuk hamil atau TTC (trying to conceive).

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan

Punca Masalah Kesuburan

Antara punca masalah susah hamil ialah kesuburan. Ini disebabkan faktor hormon, kegemukan, masalah PCOS, cyst dan fibroid. Jadi untuk masalah-masalah ini, hormon perlu stabil. Apabila hormon stabil dan seimbang, period mula teratur dan senang nak kira waktu subur. Ada sesetengah wanita yang mengalami PCOS menyebabkan period cycle tidak teratur, tidak tahu bila waktu subur dan susah hamil.

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
.
Cara Mudah Atasi Period Tak Teratur & Hormon Tak Stabil

Vivix Membantu Masalah Kesuburan

Mengikut kajian, umur adalah salah satu faktor utama dalam potensi pembiakan wanita. Wanita yang berumur awal 30-an dan ke atas mula menunjukkan penurunan kesuburan dan sukar untuk hamil. Umur wanita itu berperanan penting dan beri kesan kepada kualiti telur untuk proses persenyawaan.

Selain dari Set Kesuburan Shaklee, antara supplement penting untuk hamil ialah Vivix kerana ianya dapat membantu anda yang mengalami masalah kesuburan.

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan

Peranan Vivix Untuk Kesuburan 

Vivix mengandungi resveratrol dan berfungsi sebagai melindungi sel-sel telur tidak matang dari radikal bebas, memelihara kesuburan dan membantu untuk meningkatkan jangkasama kesuburan.

Apabila badan tiada radikal bebas dan kerosakan sel, telur dipelihara dengan baik dan sihat, maka proses persenyawaan lebih mudah berlaku dan hamil.


Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
Sel telur (ovum)
Setiap satu sel telur (ovum) mempunyai haploid nucleus - mengandungi hanya separuh bilangan kromosom daripada nucleus sel normal. Ia mempunyai cytoplasm yang besar dan mengandungi nutrien dan mitokondria yang diperlukan untuk pembahagian sel (mitosis) selepas persenyawaan.

Dan telur mempunyai membran sel khas yang hanya membenarkan satu sperma sahaja untuk suburkannya.


Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
Sperma
Sel sperma juga mempunyai haploid nucleus. Ia mempunyai ekor untuk berenang melalui pangkal rahim, rahim dan tiub fallopio ke arah sel telur. Setiap sperma mempunyai banyak mitokondria (di mana pernafasan berlaku) untuk melepaskan tenaga yang diperlukan untuk perjalanannya ke ovum.

Resveratrol Dapat Tingkatkan Mitokondria 

Mitokondria ialah sebagai powerhouses atau penjana tenaga kepada sel badan kita. Ianya adalah organel yang bertindak seperti sistem pencernaan dan pengeluaran tenaga berlaku. Proses biokimia sel ini dikenali sebagai pernafasan selular.

Mengikut kajian, resveratrol antioksidan semula jadi dapat tingkatkan fungsi mitokondria dan proses persenyawaan memerlukan mitokondria yang tinggi.

Apabila kita ambil Vivix setiap hari yang mempunyai resveratrol dan tinggi antioksidan, maka mitokondria di dalam sel badan kita dapat berfungsi dengan baik dan bagi wanita, lebih subur.

Testimonial Vivix Untuk Dapatkan Anak 

Ikuti Kisah Puan Farhana Yang Amalkan Vivix 
Untuk Dapatkan Anak Setelah 3 Tahun Berkahwin 

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
Klik gambar untuk imej besar
"Bagi diri Nana sendiri, seperti semua sedia maklum, Nana sendiri sudah berkahwin hampir 3 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat. 
Dan Nana diberi 1 tips oleh seorang rakan dalam Shaklee untuk amalkan Vivix secara konsisten dengan dose tertentu untuk tujuan memperbaiki sel tubuh badan supaya bila sel badan sihat, organ sihat (rahim sihat) dan seterusnya insha Allah mudah conceive.
Dan Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten, akhirnya sampai juga rezeki kami suami isteri. 
Thats why untuk customer Nana yang sedang cuba hamil, Nana sentiasa kongsikan akan kebaikan Vivix ini untuk kesuburan. Kerana ianya bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita. Bila sel sihat, organ pun sihat dan insha Allah lebih tinggi peluang untuk hamil. 
Bagi Nana, ikhtiar dengan Vivix jauh lebih MURAH berbanding rawaran kesuburan seperti IUI, IVF dan sebagainya.Biarlah kita usaha yang terbaik untuk mendapat zuriat sebagai tanda kita sendiri bersedia menerima tanggungjawab dan amanah Allah ini.. 
Untuk merelah yang masih menanti kehadiran zuriat, cubalah ikhtiar dengan Vivix.. Insha Allah, tak lama lagi anda juga bakap terima khabar gembira ini. Insha Allah aminnn,,,"

Vivix: Supplement No.1 Shaklee 
Vivix mengandungi resveratrol. Resveratrol ini sangat tinggi antioksidan dan mampu neutral-kan radikal bebas dalam badan kita.

Vivix adalah minuman campuran botani yang mengandungi anggur muscadine, polygonum cuspidatum elderberry Eropah dan purple carrot, yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja.

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan

Tuan dan Puan, 

Set kesuburan dan Vivix hanyalah ikhtiar dan usaha disamping doa yang tidak putus-putus. Bagaimanapun, Allah jua yang pemberi rezeki dan usaha juga perlu seiring. Tak salah untuk cuba alternatif terbaik untuk dapatkan zuriat. 

Jadi, untuk bertanyakan mengenai Vivix, hubungi saya seperti nombor tertera di bawah. Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan khas untuk customer saya sahaja.


Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card?
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @lissajalilcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment