Thursday, 1 December 2016

Ubah Gaya Hidup Dengan Tukar Barang Rumah Kepada Bahan Organik

Leave a Comment
Bumi semakin hari semakin rosak, tenat. Kita sebagai penduduk bumi perlu mengambil langkah dari sekarang, ubah gaya hidup kepada lebih mesra alam, tukar bahan kepada bahan organik, kitar semula untuk pastikan pastikan bumi kita tidak rosak teruk. Paling senang, pakai Shaklee yang mesra alam ni.


Mel memang suka recycling dan upcycling barang. Dari zaman sekolah lagi selalu kumpul tag baju/seluar lepas tu Mel jadikan bookmark (sampai sekarang) dan pernah buat tempat letak surat dan macam-macam lagi.

Kalau diikutkan, negara kita ni sebenarnya dah tak cukup tempat untuk dijadikan landfill. Itu sebab kita disarankan recycle takpun hantar ke recycling center, alih-alih dapat duit kan.

Kenapa Kita Perlu Recycle? Klik Sini

Salah satu kenapa Mel suka sangat Shaklee sebab semua bahan pencuci Shaklee mesra alam, boleh recycle dan salah satunya ialah basic H. Kalau anak kecil main air letak basic H kat pistol air ala-ala songkra festival tu pun tak apa sebab semua produk Shaklee tak ada bahan kimia yang berbahaya.

Natural dan Selamat.

Basic-H: Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Betapa selamatnya basic H ini sampai kita boleh basuh sayur dan buah. Bab basuh sayur ai memang cerewet, tak boleh ala kadar. Kadang tu tengok orang lain basuh gitu je aduhai rasa nak tolong basuh haha

Dulu kalau basuh mesti dengan garam. Sejak kenal Shaklee dan ada basic H, letak setitik dua dilute dengan air untuk basuh sayur. Entah bila nak habis basic H yang super jimat dan pekat ni.


Ada orang kata, tapi kat botol kata Organic Super Cleaning Concentrate? Belakang botol pun kata untuk sental tempat masak, cuci lantai je? Kenapa boleh cuci sayur pula?

Ya betul, tapi katanya ada lagi 997 kegunaan yang kita boleh buat dengan basic H ni. Cumanya tak cukup lah dia nak letak lagi 997 kat belakang botol ni
  • Basuh sayur boleh 
  • Basuh tangan lepas tanam pokok 
  • Buat mandian kalau eczema, chickenpox 
  • Cuci lantai 
  • Sental periuk 
  • Cuci puting botol susu 
  • And the list goes on...... 
Tak ada pewarna, bahan kimia berbahaya, perasa, klorin. Cumanya kat belakang maksud jaga-jaga jangan bagi budak sebab walaupun organic, warnanya jernih cantik nanti dorang ingat air pula


Kenapa semut tak suka Basic H? 

Disebabkan molekul di dalam Basic H terlalu halus, ia mudah meresap dan semut akan suffocate lalu mati. Itu sebab kalau kita cuci dapur dengan Basic H, dalam masa seminggu semut tak akan buat gathering dan berkeliaran.


Pada tahun 1990, basic H yang boleh dibiodegradasi terpilih sebagai salah satu daripada produk rasmi Hari Bumi yang pertama dan Shaklee telah menerima anugerah Family Circle Green-Chip sebagai salah satu daripada 10 syarikat yang mesra alam sekitar.

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah

  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi. 
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah. 
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot. 
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja. 
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan. 

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Berbahaya Yang Lain

Selamat
  • Tidak toksik 
  • Tiada gas beracun 
  • Tiada bahan kimia berbahaya 
  • Tanpa pewangi 
  • Lembut pada tangan anda 
  • pH seimbang 
  • Tanpa klorin 
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. 
  • Ultra-pekat: 16 oz. 
  • Boleh dicairkan menjadi 48 gelen. 
Mesra Alam
Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
Mudah biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan. 
 

Nak tahu tak?

Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan

Sumber: Basic H Shaklee Malaysia

Captain Mark Kelly,

One thing we've come to understand is that we need to take better care of our planet. We love that Shaklee as a company is really focused on the environment.
Safe for you, your home and your planet®

---------------

Jom ubah kepada bahan organik Basic-H yang banyak menyenangkan kerja rumah! Basic H sangat recommended untuk ibu-ibu sebab banyak menyenangkan kerja rumah 

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment