Sunday, 27 November 2016

Landmark Study Shaklee - Bukti Penting Produk Berkesan & Selamat

Leave a Comment
Kalau nak cerita kebaikan Shaklee ni memang banyak. Ada ujian klinikal, ujian klinikal ini pula disahkan oleh third party, produknya selamat dan berkesan sampaikan NASA pilih Shaklee sediakan minuman khas dan vitamin untuk angkasawan dan para atlet Olimpik yang menggunakannya banyak menang medal.

Fuh memang banyak sangat!

Shaklee ni juga satu-satunya syarikat vitamin di dunia yang ada Landmark Study sendiri untuk buktikan bahawa produk Shaklee memang berkesan dan selamat. Bukan untuk setahun dua tapi untuk dalam satu jangkamasa panjang.


Kenapa Landmark Study Sangat Penting?

CEO Shaklee, Roger Barnett pun meminta National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) untuk membuat satu landmark study ke atas supplement Shaklee ini untuk pastikan bahawa produk kesihatan Shaklee ni supplement terbaik, berkesan dan selamat.

NHANES setuju dan mereka telah memilih satu institusi penyelidikan yang terkenal untuk mengetuai study ini iaitu University of California, Berkeley. Orang yang bertanggungjawab mengetuai study ini ialah Dr. Gladys Block iaitu professor Epidemiology & Public Health Nutrition di University of California, Berkeley dan merupakan top epidemiologists di USA.

Landmark study ini akan ditaja penuh oleh Shaklee. Dr. Gladys perlu publish result study sama ada keputusan yang baik ataupun sebaliknya. Shaklee tak kisah walaupun result tak memihak kepada Shaklee.

Adil kan?


Kajian telah dijalankan dengan membuat comparison ke atas tiga individu/kumpulan. Bukan sorang dua je setiap kumpulan tapi lebih dari 1000 orang setiap kumpulan iaitu:

  • BIRU : Individu yang tidak mengambil sebarang supplement
  • MERAH : Individu yang mengambil supplement jenama lain.
  • HIJAU : Individu yang mengamalkan supplement Shaklee. 

Setelah kajian ke atas ketiga kumpulan ini telah dijalankan dengan mengikut jenis penyakit yang berbeza, result yang ditunjukkan agak mengejutkan.

Cuba lihat pada graf di bawah, pengamal supplement lain masih berisiko tinggi untuk dapat penyakit kronik seperti diabetes, sakit jantung dan strok, sama dengan individu yang tak ambil sebarang supplement langsung.



Orang yang consistent mengamalkan Shaklee terbukti secara saintifik lebih sihat daripada yang tidak makan apa-apa vitamin/supplement dan yang makan vitamin jenama lain. Ini selari dengan moto Shaklee Dijamin Berkesan.

Semua produk Shaklee terbukti secara saintifik selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan untuk jangka masa panjang. Ini selari dengan moto Shaklee Dijamin Selamat.

Tahap kesihatan pengguna vitamin lain terbukti secara saintifik lebih teruk berbanding orang yang tak ambil sebarang vitamin dan doktor juga berpendapat “Lebih Baik Tidak Makan Apa-Apa Vitamin“.

Kita dulu zaman belajar masa final year project kalau tak dapat result study yang kita nak, mesti dah stress nak jawab dengan supervisor dan paling stress masa viva/presentation kan? Nak tak nak memang kena siapkan tesis dan paling penting nak dapatkan result terbaik untuk gred yang baik.

Begitu juga landmark study Shaklee ini. Result study ini WAJIB diterbitkan tidak kira sama ada result bagus ataupun sebaliknya. Tapi, terbukti memang result study ini sangat bagus.

Tapi,,, pihak Shaklee masih tak puas hati (perfectionist gitu) jadi Roger Barnett minta 3rd party scientists buat review untuk check kesemua study yang telah dijalankan oleh Dr. Gladys dan pasukan penyelidikannya (peer reviewed publication).

Kenapa masih nak review walaupun result dah bagus? Sebabnya untuk pastikan result study ini benar dan bila 3rd party yakni para saintis dah buat peer reviewed, sesiapa tak boleh nak pertikaian dah lagi result study tersebut.


The Landmark Study and Why It Is Important



Jadi, kalau anda berniat untuk memilih kehidupan yang lebih sihat untuk mengelakkan dari berisiko penyakit kronik di kemudian hari, pastikan anda mengambil supplement terbaik yang telah ada bukti kajian, clinical test, selamat dan berkesan.


Masih tak terlambat untuk bertukar kepada Shaklee.

Rujukan: http://LandmarkStudy.com.
Atau klik sini untuk download manuskrip jurnal tersebut (pdf).
Makin lama makin sayang dengan Shaklee!  



Anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk maklumat lanjut dan untuk dapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Anda juga boleh beli melalui online, Klik Di Sini di bawah: 

Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Bukit Tinggi
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment