Thursday, 7 April 2016

Sel Otak Suami Mati Akibat Strok Kembali Pulih Dengan Tonik Mujarab Ini

Leave a Comment
Strok bermaksud "serangan otak". Ia boleh berlaku kepada sesiapa sahaja pada bila-bila masa apabila aliran darah ke bahagian otak terputus. Apabila ini berlaku, sel-sel otak kekurangan oksigen dan mula mati dan apabila sel-sel otak mati ketika diserang strok, kebolehan yang dikawal oleh kawasan otak tersebut seperti memori dan kawalan otot akan hilang.


Bagaimana Simptom Orang Diserang Strok?

Kesan dan keadaan seseorang yang diserang strok bergantung kepada berapa banyak kerosakan otak dan di mana strok berlaku di dalam otak. Keadaan orang yang diserang strok ialah:  • Hilang keseimbangan dan tidak boleh berdiri tegak
  • Penglihatan jadi kabur samada satu mata atau kedua mata
  • Separuh muka melorot ke bawah
  • Sebelah tangan jatuh dan tak boleh diangkat
  • Tidak boleh bercakap dengan teratur 
Jika terdapat simptom BE FAST seperti di atas, maka cepat-cepat bertindak dengan membawa mereka ke hospital untuk rawatan lanjut. 

Strok Suami Kembali Pulih Dengan Vivix

Alhamdulillah satu lagi berita baik untuk pesakit strok, Anda boleh lihat sendiri video pengalaman Puan Hafza mengenai suaminya yang terpaksa bedah membuang tempurung kepala dan kemudian stroknya kembali beransur baik dengan Vivix


Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.

28 APRIL 2014: Suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah, hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

1 MEI 2014: Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.

4 MEI 2014: Keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami iaitu:

  1. Tidak dapat mengingat siapa dia dan ahli keluarga
  2. Boleh mengingat tapi cepat lupa
  3. Masalah pertuturan

Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.

Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal strok ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.

Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun...saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee...

Saya harapkan cerita saya ni supaya dapat membantu pada mereka yang mengalami masalah yang sama."

Perubahan Positif Sepanjang Terkena Strok

Berikut adalah transformasi dan perubahan postif suami Puan Hafza sepanjang mengamalkan VIVIX

SEBELUM: Keadaan suami pada bulan MEI 2014
SELEPAS: Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix

Kebanyakan strok terjadi akibat penyakit darah tinggi. Jika anda mengalami tekanan darah tinggi, jangan biarkan ianya berlarutan kerana kemungkinan besar boleh anda akan kena penyakit strok.

Jika anda diserang strok, cepat-cepat dapatkan rawatan alternatif dan ikhtiar ambil supplement strok supaya tak melarut kemudian hari. Anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk maklumat lanjut dan untuk dapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Anda juga boleh beli melalui online, KLIK LINK di bawah: 

Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Bukit Tinggi
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment