Wednesday, 6 May 2015

5 Makanan Yang Baik Untuk Jantung Sihat, Wow Semua Warna Merah

Leave a Comment
Penyakit jantung boleh berlaku kepada sesiapa saja tak kira peringkat umur sama ada tua dan juga ianya menyerang golongan muda. Takut kan? Meskipun tidak mengenal mangsa tetapi ia masih boleh dicegah dengan makan makanan yang baik untuk jantung sihat, seimbang dan amalkan gaya hidup sihat.


Dalam hal ini juga penting untuk diketahui warna makanan yang diambil setiap hari juga mempengaruhi kesihatan jantung kita. Dikatakan beberapa jenis buah dan sayur yang berwarna merah mampu menurunkan risiko terkena penyakit jantung sekurang-kurangnya 50 peratus.

Makanan yang berwarna merah dipercayai mengandungi nutrisi yang berupaya mengelak dan terkena penyakit jantung. Berikut adalah beberapa jenis makanan yang bagus diambil untuk menjaga kesihatan jantung

Tomato
Berdasarkan sebuah kajian yang dikeluarkan oleh Harvard School of Public Health mendapati bahawa tomato mampu menurunkan risiko terkena penyakit jantung sehingga 50 peratus. Kandungan bahan antioksidannya yang dikenali sebagai lycopene dikatakan baik untuk kesihatan. Sekalipun tomato segar mempunyai lycopene yang tinggi namun dianggarkan 80 peratus bahan tersebut boleh juga diperoleh dari produk tomato yang telah diproses seperti sos, jus dan lain-lain.Raspberi
Sejenis bahan antioksidan yang dikenali sebagai anthocyanin di dalam raspberi dikatakan bagus untuk kesihatan jantung. Berdasarkan kajian yang telah dilakukan, 94, 000 wanita mengatakan bahawa dengan mengambil raspberi, kita berupaya menurunkan risiko terkena penyakit jantung sehingga 30 peratus. Kajian lain yang turut dijalankan mendapati raspberi mengandungi banyak vitamin C, mangan, potasium dan serat yang baik untuk jantung.Ubi Bit Merah
Buah bit dan jus bit bagus untuk menurunkan paras darah sekaligus mengurangkan risiko terkena penyakit jantung. Nitrat oksida yang terdapat di dalamnya mampu menenangkan pembuluh darah seterusnya menurunkan tekanan darah.Kacang Merah
Kacang merah mengandungi bahan antioksidan yang baik untuk kesihatan jantung. Di dalamnya terdapat sedikit sahaj lemak dan serat di samping kolesterol. Dikatakan, ia mampu menurunkan tekanan darah selain mencegah penyakit jantung.

Anggur Merah
Anggur merah megandungi resveratol dan flavonoid yang mampu melindungi pembuluh darah seterusnya menurunkan tekanan darah dan kolesterol. Ia mampu mencegah risiko terkena penyakit jantung dan serangan jantung.

Antara minuman tonik dan Vivix adalah minuman campuran botani dan merupakan revolusi terbaru di dalam pemakanan polifenol. Mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polienol menjadikan Vivix begitu unik. Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan semulajadi.


Kebaikan VIVIX
1. Awet muda dan anti-penuaan
2. Membantu mengelakkan kanser - merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
3. Membantu mengurangkan kompilasi diabetes / kencing manis
4. Menyokong kesihatan mata
5. Membantu meningkatkan kesihatan imun badan
6. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung - melindungi jantung
7. Menggalakan kesihatan keseluruhan 


Kebetulan pada bulan ini, Shaklee bermurah hati dengan beri offer 'YES' untuk pembelian 2 botol VIVIX! Dengan pembelian 2 VIVIX apa yang anda dapat?

🌿 Beli 2 Dapat DISKAUN 5%
🌿 FREE Membership (JIMAT RM 69.00)
🌿 Dapat MEMBER Price (JIMAT RM 150)
🌿 FREE Postage (JIMAT RM 11)
🌿 Cash Rebate: RM 36
🌿 FREE VITALEA Sempena 100th Anniversary Multivitamin Vitalea (Berharga RM88.75)

Memang Berbaloi, cepat grab peluang keemasan Promo Anti-Aging Twinpack ini!


VIVIX: The Best Shaklee Product


--------------

Sekiranya anda mengalami masalah di atas dan inginkan minuman tonik VIVIX untuk kesihatan yang menyeluruh, anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk mendapatkan VIVIX secara COD atau pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment