Thursday, 12 March 2015

Cara Mengatasi Kulit Tangan Kering Dan Mengelupas Sehingga Berdarah

1 comment
Ada di kalangan kita yang tidak tahan dengan sabun basuh pinggan yang terlampau banyak kandungan bahan kimia dan seakan menghakis tapak tangan kita. Apabila ianya terjadi, maka tangan akan jadi kering, mengelupas dan paling worse sampai berdarah. Dah guna pelbagai cara atasi kulit tangan kering tapi masih tak baik baik lagi. 

Dulu masa zaman sekolah, pernah jadi kulit tangan kering sampai nak iron baju dan terkena panas iron board tu pun dah sakit. Paling bermasalah kalau nak thumb print sebab garisan kat jari makin hilang dan licin, bahagian tepi pula bergerutu dan berkedut kedut, pedih tau! 


Dua minggu lepas saya dapat whatsapp dari kenalan saya yang mengalami masalah yang sama hingga berdarah tangannya. Kulit kering dan mengelupas ini terjadi kerana kulit kita sensitif atau tidak sesuai pada sabun, produk atau bahan kimia tertentu. Bila kita sendiri dah pernah rasa seksanya tangan kering mengelupas ni, saya terus suggest supaya tukar pencuci pinggan yang organik, tanpa bahan kimia dan krim serbaguna herbal blend yang menjadi kegilaan ramai dan terkenal dengan krim mujarab terlaris itu.

1. Pencuci Pinggan Organik Tanpa Bahan Kimia Berbahaya

Get Clean Dish Wash ternyata:
• Lembut pada tangan
• Semulajadi, berasaskan tumbuh-tumbuhan
• Tahan lama kerana kepekatannya
• Menjadikan pinggan bersih berkilau
• Hanya beberapa titisan dapat mencuci timbunan pingan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. Pencuci pinggan Organik Get Clean ini tidak mengandungi bahan-bahan tersebut mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Cara Mengatasi Kulit Tangan Kering Mengelupas Supaya Kembali Lembut
Pencuci pinggan organik ini selamat untuk anda, selamat di rumah dan alam sekitar tanpa bahan kimia.

Perbezaan Pencuci Pinggan Organik:

Selamat
• Tidak bertoksik
• Hipoalergenik
• Tanpa klorin
• Lembut pada tangan
• pH seimbang
• Tanpa bahan kimia berbahaya

Berkesan
• Amat berkesan untuk menanggalkan kotoran berminyak
• Pekat dan hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
• Buih sabun yang lebih tahan lama

Mesra Alam
•  Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
•  Biorosot
•  Tanpa fosfat
•  Bungkusan boleh dikitar semula
•  Tanpa bahan pewarna
•  Selamat untuk sistem septik dan pembentungan

2. Krim Mujarab Herbal Blend Berasaskan Tumbuh-tumbuhan

Ramai yang tidak tahu apa itu Melissa Officinalis Extract atau dikenali sebagai Lemon Balm yang terkandung dalam Herbal Blend Multi-Purpose Cream (boleh lihat di belakang botol tersebut) ini. Melalui kajian yang telah dijalankan, terdapat banyak kebaikan lemon balm ini untuk pelbagai jenis penyakit (internal dan external) terutamanya berkaitan kulit.

Cara Mengatasi Kulit Tangan Kering Mengelupas Supaya Kembali Lembut
Krim Herbal Blend berasaskan tumbuh-tumbuhan
Tips Elakkan Dehidrasi Pada Cuaca Panas (KLIK SINI)

Kebaikan Krim Mujarab 
•  Krim yang telah diuji secara klinikal, dapat melembutkan kulit yang kasar dan pecah-pecah pada lutut, siku dan tumit kaki
•  Dingin, bermentol dan tidak berminyak
•  Sangat sesuai untuk bayi yang mengalami ruam lampin dan bekas gigitan nyamuk/semut
•  Mempercepatkan parut chikenpox hilang
•  Diperbuat daripada estrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chestnut yarrow, rosemary dan lemon balm
•  PARABEN FREE

Banyak feedback positif mengenai Krim Herbal Blend ini. Antaranya:

Kulit tangan kering beransur baik dan jerawat kecut

Ruam muka anak hilang 

Kulit tangan mengelupas beransur baik

Dengan tukar pencuci pinggan biasa yang anda gunakan kepada pencuci pinggan organik Get Clean dan krim Herbal Blend ini, insha Allah kulit tangan yang kering dan mengelupas teruk akan beransur baik dan bonusnya, tangan jadi kembali lembut!

Anda juga mungkin berminat:


---------------

Sekiranya anda mengalami masalah tangan kering dan mengelupas sehingga susah untuk buat kerja, anda disarankan untuk menukar pencuci pinggan organik Get Clean dan sapu bahagian kulit mengelupas dengan krim serbaguna Herbal Blend.

Anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan kedua ini kerana saya amat sarankan anda ambil keduanya untuk mengembalikan tapak tangan yang lembut. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

1 comment:

  1. Memang pedih kalau kena mcam ni kan ... makan pun dengan sudu

    ReplyDelete