Thursday, 13 November 2014

Basuh Baju Baby Dengan Sabun Organik "Fresh Laundry Concentrate"

Leave a Comment
Assalamualaikum semua, entry kali ini khas untuk ibu mengandung yang begitu excited nak basuh baju baby. Baru masuk 5,6 bulan dah rajin tanya kawan-kawan yang dah ada experience basuh baju baby dorang dulu, semangat google basuh baju baby nak guna sabun apa dan yang jenis reseacher tu siap buat research jenis sabun mana yang sesuai untuk basuh baju baby. 


Dah.. tak perlu pening-pening nak cari sabun sebab Fresh Laundry Concentrate adalah sabun yang paling sesuai dan solusi terbaik untuk basuh baju baby anda yang comel-comel tu. Kenapa sabun organik ni yang paling sesuai? sebab ianya mengandungi formula semula jadi untuk pakaian yang lebih bersih, tidak mengandungi bahan kimia dan pilihan terbaik untuk basuh baju baby anda. 

Ada sesetengah ibu mengandung yang tak habis lagi morning sickness, yang tak tahan bau sabun pun ada, yang nak makan sabun pun ada (err yang ni kalau boleh elakkan lah ye) tapi jangan risau sebab bau Fresh Laundry Concentrate ni sangat semula jadi.

Rumusan enzim semula jadi ini bukan sahaja membersihkan pakaian dengan lebih baik, malah ia juga sama sekali tidak memudaratkan bumi, erti kata lain ECO-FRIENDLY gitu. Ibu-ibu mengandung mesti rasa puas hati kalau basuh baju baby dengan Fresh Laundry Concentrate.

Fresh Laundry Concentrate

Tahukah Anda?

"This material contains triethanolamine dodecylbenzenesulfonate, a white- colored, waxy solid dissolved in a liquid carrier. The primary hazard of this material is its potential threat to the environment. Immediate steps should be taken to limit its spread to the environment. Since it is a liquid it can easily penetrate the soil and contaminate groundwater and nearby streams." cameochemicals.noaa.gov

Kebanyakan serbuk pencuci pakaian lain mengandungi bahan perengsa yang boleh disedut atau diserap melalui kulit  dan menjadi punca lazim berlakunya tindak balas seperti alahan. Triethanolamine Dodecylbenzenesulfonate (berbelit lidah nak sebut) merupakan salah satu bahan perengsa tersebut dan ia disenaraikan sebagai bahan berbahaya oleh EPA serta berpotensi menjadi ancaman kepada alam sekitar. 

Sentuhan dengan bahan ini (perkataan berbelit di atas) boleh merengsakan dan membakar kulit dan mata. Jika terhidu, ia akan merengsakan hidung, tekak dan paru-paru hingga menyebabkan batuk, asma dan/atau sesak nafas. Kulit yang kerap bersentuhan dengannya akan menjadi kering dan gatal serta mengalami masalah alergi kronik dan ruam. - hazardoussubstancefactsheet

Ramai kan yang kulit tangan jadi kering? Luckily, Fresh Laundry Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain. 

Fresh Laundry Concentrate adalah salah satu produk Get Clean Shaklee

Ibu mengandung ataupun ibu-ibu lain perlu basuh baju baby dengan sabun organik Fresh Laundry Concentrate in kerana:

Selamat
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Selamat untuk digunakan pada semua fabrik yang boleh dibasuh
  • Tiada bahan kimia berbahaya

Berkesan
  • Berkepekatan tinggi
  • Hanya1 auns (11.375 liter) sudah mencukupi untuk cucian muatan sederhana
  • Sesuai untuk semua suhu, termasuk air sejuk
  • Mengekalkan warna pakaian yang putih dan menjadikan pakaian berwarna lebih berseri

Mesra Alam
  • Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan
  • Surfaktan mudah biorosot
  • Tanpa fosfat, borat, bahan perengsa
  • Bungkusan yang boleh dikitar semula
  • Tanpa bahan pewarna
  • Selamat untuk sistem septik dan pembetungan
Bukan sekadar ibu mengandung yang boleh basuh baju baby dengan sabun organik Fresh Laundry Concentrate ni, ibu saudara pun boleh.. macam empunya blog ni hehe

Saya pun guna Fresh Laundry Concentrate ni sebab nak tapak tangan lembut tau :)

Semoga pencarian ibu-ibu mengandung semua untuk persediaan basuh baju akhirnya berjaya dengan mencuba sabun basuh organik Fresh Laundry Concentrate ini. SAY NO TO CHEMICALS! 

Harga: RM80 (2.49kg) 

------------------------

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian produk Get Clean ataupun ingin mendaftar ahli, anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Shah Alam dan secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment