Thursday, 9 October 2014

#4: Vitamin Shaklee Pertama Kali Saya Makan

Leave a Comment
Kebanyak orang yang makan vitamin Shaklee mesti set hamil, set berpantang, set menyusu dan macam-macam jenis set tapi saya lain sikit. Vitamin Shaklee Pertama Kali Saya Makan ialah PERFORMANCE DRINK.

Mungkin ramai yang tak tahu, produk Shaklee yang pertama sekali saya makan ialah Performance Drink Shaklee. Kira makan lah kan walaupun sebenarnya minum. Saya akui memang saya jenis tak suka makan ubat apatah lagi supplement. Punya lah penuh fridge kat rumah kakak ni pun tak layan juga hehe

Kisahnya bermula pada bulan puasa tahun lepas. Waktu tu saya bekerja di Manjung dan selalu ulang alik ke Ipoh. Kadang-kadang saya outstation sorang dan disebabkan kereta bukan jenis kerusinya empuk, so saya selalu complain letih dan disebabkan kakak saya dah bosan dengar saya asyik duk bebel letih je, dia pun dengan murah hati kata, "Nah!"

Ye, dia cakap 'Nah' je sambil letak Performance Drink atas meja haha Kalau barang free semua orang suka kan. Masa tu saya cakap kat dia, "Sedap ke?" Dia kata, "Kau asyik cakap letih je, minum ni masa sahur pastu masa buka puasa nanti, rasa macam oren." Pagi tu masa sahur, saya pun bancuh Perfomance Drink sebelum mandi, solat subuh dan drive balik Manjung. Bila dah bancuh, rasanya punyalah sedap! Ingatkan rasa macam air garam tu.

Gambar post-jogging Performance Drink yang dah tinggal setengah


Setiap minggu, saya memang akan balik ke Ipoh dan pagi-pagi Isnin baru saya bertolak balik ke Manjung then terus masuk office. Tengahari tu elok je mata ni celik sebab mungkin tak berapa letih kot, tu yang tak mengantuk je mata ni walaupun bulan puasa. Petang tu masa buka puasa saya bancuh lagi Performance Drink. Lepas dah beberapa hari duk ulang minum je, saya rasa lain macam. Lain macam yang baik lah kan, rasa segar, rasa energetic, rasa macam.... TERUS JATUH CINTA DENGAN SHAKLEE!!

Nampak tak dia tulis Before-During Exercise-After?
Minum bila-bila pun boleh!

Bak kata orang putih, Love At The First Sight tapi rasanya kena tukar quote ni jadi Love At The First Taste sebab first time minum terus suka. Sampai lah sekarang saya memang gila Performance Drink. Rasanya dalam sebulan 2 canister pun boleh habis, KETAGIH. Macam orang lain yang ketagih tak dapat nescafe sehari haaa macam tulah saya kalau tak dapat Performance Drink sehari. Nasib baik ketagih minum air yang sihat dan sah-sah takde caffeine.

Tak percaya? KLIK SINI kalau tak percaya. Time tengok tv, jogging, tengah tunggu customer, pergi gym, hidang kat tetamu semua saya bancuh Performance Drink. Takde gula, bagus untuk hilangkan dehidrasi dan sedap!


Baca entry sebelum ini di sini >> Apa Yang Ada Dalam Handbag Saya?


------------------------

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian Performance Drink ataupun ingin mendaftar ahli supaya dapat diskaun pada setiap pembelian, anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Shah Alam dan secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment