Wednesday, 9 April 2014

Shaklee Motivation Rally Ipoh

Leave a Comment
8 MAC 2013

Tarikh yang menjadi ingatan seluruh rakyat Malaysia, bahkan di seluruh dunia. Kita dikejutkan dengan berita kehilangan pesawat milik Malaysia Airlines (MAS) MH370. Rata-rata melahirkan rasa simpati dan berdoa semoga semuanya selamat.

Tarikh ini juga merupakan tarikh bermakna buat saya. Shaklee telah mengadakan Hari Penghargaan dan Penganugerahan (Shaklee Motivation Rally) di Ipoh kepada Leaders iaitu Supervisor, Senior Supervisor, Coordinator dan Senior Coordinator.

Pada mulanya rasa serba salah nak share kegembiraan di kala orang tengah bersedih so saya decide untuk share hari ini, selepas sebulan acara ini dijalankan.





Saya datang bersama kakak saya, Dilla Jalil yang juga Pengedar Sah Shaklee, abang ipar dan dua anak saudara saya. Masa sampai Tower Regency tu terus register dan makan dulu sebab masing2 tengah lapor hihi Kalau ada event2 macam ni, Shaklee memang selalu bagi makan freeeeeeee hihi

Dah selesai makan apa yang patut, baru masuk hall dan disebabkan sampai lambat makanya kena duduk kat belakang lah.



Firstly Master Prabakaran share kan cerita dia dari start bisnes Shaklee sampai sekarang. Dia tak pernah bekerja tapi focus on Shaklee je. Selepas selesai sharing yang pertama..

Jeng..jeng..jeng...

Recognition untuk Supervisor dan Senior Supervisor. Masa ni saya dah Senior Supervisor tapi disebabkan Recognition ni sampai bulan Januari so tak sempat nak merasa, takpelah janji naik pentas. Yang bestnya, kakak Shaklee ku, Intan juga ada sama2 naik pentas. Dalam pada pregnant 2nd baby pun datang tau.


Bersama Mr. Ethan Wang, Marketing Director Shaklee Malaysia


Supervisors bersama Mr. Ethan Wang (Intan sebelah kiri saya) 

Atuk ni walaupun dah tua dan tak larat, dia tetap datang sambil bertongkat, nak naik pentas pun susah tapi kalau dia boleh jadi Supervisor, takkan kita tak boleh kan? Apa lagi alasan kita, ye tak? 

Supervisor bersama Mr. Ethan Wang (kanan gambar: Eunice) 

Selepas selesai upacara penganugerahan Supervisor dan Senior Supervisor, Master Suraya pula share kejayaannya dalam bisnes Shaklee. Start dengan patah kaki tau, tengok sekarang dah Master! Master Suraya ni sama group dengan saya iaitu dari Group Mamafaiz & Jutawan2 Shaklee milik Kak Cery dan memang pernah dengar sharing dia di Impiana Hotel, Magic Session tahun lepas.

Truly Inspiring!

Selepas itu, recognition untuk Coordinator dan Senior Coordinator pula. Bila tengok dorang ambil sijil atas pentas tu lagi makin berkobar2 nak naik rank Coordinator dan terima Car Bonus terus!

Bagi saya, semua orang boleh berjaya.

Segalanya perlukan pengorbanan, impian dan keyakinan pada diri.

Saya bersyukur kerana akhirnya terbuka hati ingin buat bisnes Shaklee, berada di dalam group Shaklee yang betul, mempunyai mentor yang tak pernah jemu beri ilmu yang berguna walaupun kita ni dah generasi ke-5. Best kan?

Paling seronok bila kita berjaya dan kita tolong orang untuk sama berjaya.

"The Real Success is when you are Successful & your Success contributes to make a difference in others life."

Tak sabar nak tunggu Shaklee National Conference jun ni, nak jumpa Mr. Roger Barnett, Shaklee Chairman and CEO!!

Sekian sahaja tentang Shaklee Motivation Rally. 

Ingin mendaftar ahli untuk dapat diskaun pada setiap pembelian? Hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Shah Alam dan secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment