Wednesday, 30 April 2014

"Saya Tertipu Setelah Join Ahli Shaklee, Saya Nak Makan Je."

Leave a Comment
Panas! Panas! Panas!

Ada orang merungut setelah join ahli Shaklee under group Excelsior Family saya!

Katanya nak jadi ahli, bayar RM75 (yuran seumur hidup) untuk makan sendiri. Beli pun through online je. Yang peliknya jadi ahli terus dijemput masuk ke dalam group facebook, dijemput untuk setai pelbagai program ilmiah, Master Celebration, Jom Hebat Mega under Master Hebat (upline) kami Master Lyna & Master Zainul, family day dan macam-macam lagi?? Nak makan je pun.

Ya, memang benar. Group kami BESAR, COOL, HEBAT, FANTASTIK, PALING DICEMBURUI dan ANDA PASTI TERTIPU.

Paling cemburu? Rasa tertipu?


Sebab-sebab ini akan meyakinkan lagi perasaan tertipu dan ditipu setelah join Ahli Shaklee kami:

1. Group Keluarga Shaklee di Facebook

Setelah anda berdaftar sebagai ahli Shaklee, anda akan automatically dijemput untuk masuk ke dalam Group Shaklee kami di Facebook. Eksklusif dan istimewanya Group Shaklee kami ialah ahli-ahlinya diberi pelbagai tips secara percuma. Tips apa? Kalau nak tahu sila jadi ahli dulu, anda pasti rasa menyesal kerana tidak join dari awal!


2. Masters Celebration

Setiap Masters akan disambut oleh pihak Shaklee. Ia bertujuan untuk memberi penghargaan kepada Masters yang hebat. Pada 19hb April 2014 lalu, Masters Celebration Master Azrin & Master Azmie telah dijalankan di Hotel Pullman Putrajaya Lakeside. Master Azrin merupakan nanny Shaklee saya dan based in Miri, Sarawak.

Masters Parade | Masters Celebration Azrin & Azmie
(sumber: fb azrin mohd)
Masters Hebat iReach  | Masters Celebration Azrin & Azmie
(sumber: fb azrin mohd)

Bayangkan betapa sayangnya Master hebat ini kepada anak, cucu cicitnya kerana sanggup mengadakan Masters Celebration di Putrajaya untuk memudahkan orang yang berada di Semenanjung untuk sama meraikan. Lupa pulak, bukan semenanjung je, orang Sabah Sarawak malah yang tinggal kat Semporna pun sanggup terbang jauh datang ke Putrajaya. Betapa eratnya hubungan kami, kan?

Tidak perlu bayar apa-apa untuk hadiri majlis ini, datang free :)

Ahli Our Business under mama Dilla bersama nanny Master Azrin  | Masters Celebration Azrin & Azmie

3. Program Jom Hebat Mega

a) Jom Hebat Mega yang memang hebat

Sekali baca macam Jom Heboh kan? Jom Hebat Mega jauh lebih hebat dan heboh dari Jom Heboh.

Penganjur Jom Hebat Mega di Institut Sosial Malaysia, Sg. Besi ialah Master Lyna & Master Zainul atau dikenali sebagai Mommy Lyna aka Akacan & Papa Zola iaitu merupakan upline hebat kami. Kalau anda tengok cerita Captain America, Zola merupakan seorang master of biochemistry, tak kacak dan memegang watak jahat tapi Papa Zola kami merupakan master of shaklee, kacak, strict dan baik hati. Kedua Masters ini sangat humble dan suka travelling and backpacking all around the world bersama tiga orang anak lelaki yang masih kecil!


b) Forum "Kain Pelekat", Forum suami-suami hebat bersuara

Walaupun program Jom Hebat Mega dijalankan dari pagi hingga petang tetapi anda tidak akan rasa bosan dan mustahil tidak ketawa dengan pengalaman lucu mereka.Terdapat slot forum antara para suami yang digelar Forum "Kain Pelekat" yang terdiri daripada Fantastic Four yang menceritakan pengalaman masing-masing sepanjang support isteri bershaklee dan pandangan dari seorang isteri pula iaitu Master Lyna. Mereka ada group khas yang digelar ASB.

ASB tu Amanah Saham Berhad ke? Oh, bukan sama sekali.

ASB merupakan group special untuk para suami iReach yang support isteri mereka.

Antara petikan salah seorang ahli forum yang masih tengiang-ngiang ialah, "Jangan risau kalau rumah bersepah, itu maknanya nak berjaya lah tu." Hehe Sila duplicate ya.


Forum Kain Pelekat | Jom Hebat Mega 2014

Antara ahli forum "Kain Pelikat", Masters-to-be Hafiz dan isterinya Dilla | Jom Hebat Mega 2104
(sumber: fb mkb)



c) Jemputan khas dan perkongsian hebat oleh Selebriti Terkenal

Yang fantastik dan hebatnya lagi Jom Hebat Mega ialah perkongsian yang diberikan simple, mendalam dan tidak perlu keluarkan sejumlah wang yang banyak walaupun Jemputan Khas kami ada daya tarikan magnet, popular dan selebriti gituuuuu. Siapakah gerangannya orang itu? Jeng Jeng Jeng...

AMIN IDRIS


Amin Idris in action | Jom Hebat Mega 2014 

Beliau merupakan pakar motivasi, penulis buku terkenal Magnet Diri dan pengacara TV. Selalu kita tengok program beliau Assalamualaikum di TV Al-Hijrah je kan? Kalau anda menjadi ahli di bawah group kami, anda akan dapat berjumpa face-to-face di program Jom Hebat Mega kami!

Jangan risau, jika anda hadiri setiap program kami walaupun ada Jemputan Khas, anak-anak tetap menjadi keutamaan. Sampaikan Amin Idris gelarkan program Jom Hebat Mega kami sebagai family day dan ini pertama kali beliau attend program meriah dengan anak-anak seperti ini. Kalau ada anak-anak mestilah suami juga turut ikutkan. Wah, satu family ada.

Selfie bersama Amin Idris, beliau yang capture. Sangat sporting! | Jom Hebat Mega 2014

d) Perasmian group hebat iReach 


Pada Jom Hebat Mega tersebut, mereka telah perkenalkan group fb iReach. Sebutannya I - RICH atau dalam bahasa melayunya disebut AKU KAYA tetapi terdapat makna yang mendalam pada setiap huruf tersebut. 

i - I
R - Respect
e - Excel
a - Able
c - Care
h - Humble 

Humble. Group kami memang humble dari segi fizikal tetapi sebenarnya majoriti ahli-ahlinya income 4 angka, 5 angka sebulan, eh entah-entah ada yang 6 angka.. opsss Segalanya tak mustahil. 

Master Zainul memperkenalkan group iReach | Jom Hebat Mega 2014


Semasa iReach diperkenalkan oleh Master Zainul (Papa Zola), secara automatik setiap susur galur Master hebat ini digelar,

iR Melissa Jalil

Walaupun saya merupakan engineering graduate, tapi tak pernah terfikir akan dapat tittle iR semuda ini :) 

Mereka akan launch portal iReach pada National Conference bulan Jun ini. 


Hairan kenapa setiap kali anda klik pada link iReach, tapi tak boleh akses? 

iReach hanya eksklusif untuk susur galur mereka sahaja. 


4. Bisnes Shaklee, Bisnes Keluarga

Rasa tertipu kan setelah baca betapa hebatnya group kami, kerana semuanya beyond expectation. Ingatkan jadi ahli Shaklee semata-mata nak makan sahaja tetapi banyak program ilmiah yang dianjurkan dan seakan tidak percaya group kami mampu membuatkan anda menyesal kerana tidak join dari awal. 

Kami bertuah kerana mempunyai mentor-mentor yang tak pernah jemu memberi tunjuk ajar secara online.Walaupun jauh tapi rasa begitu dekat sekali dan seperti sebuah keluarga. Kita mampu perolehi income yang sangat besar jumlahnya hanya dengan duduk depan komputer/laptop dan gigih bisnes secara online? 

Dunia serba canggih, semuanya di hujung jari dan tidak ada yang mustahil. 


"If you are starting your own business, the best shortcut is to find a good mentor." - Kim Kiyosaki


Sebahagian dari iReach Family bersama Amin Idris | Jom Hebat Mega 2014

Kepada yang baru menyertai group kami, Selamat Datang diucapkan. 

Kepada yang teruja & bakal menyertai group kami, Sangat Dialu-alukan. 


Yuran RM79 Sahaja Seumur Hidup. Nak tahu lebih lanjut bagaimana ingin jadi sebahagian ahli group kami? Hubungi segera 012 400 8447 untuk register keahlian. 

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment