Wednesday, 12 February 2014

JomFit Bakar 1000kcal di Ipoh bersama Kevin Zahri

Leave a Comment

Sebut je nama Kevin Zahri terus semua mata terbeliak kan? Bukan main suka lagi!

Dah nak dekat sebulan baru nak update hehe

Pada 19 Januari 2014 lepas, saya, kawan saya Nana & hubby, Am join JomFit Bakar 1000 kcal di Ipoh selama 3 jam non stop. Hah, non stop?! Yes, non stop tapi stop 1,2 minit untuk minum air je lepas tu sambung balik bersenam. Nana & Am memang join JK1M, dua2 fit tapi still nak jaga kesihatan. Ni pulak kita yang dah sah2 'tak berapa nak fit ni" kan.

Tapi yang ruginya takde Heart Rate Monitor, kalau ada HRM kita boleh tahu berapa kalori yang dah terbakar dengan lebih accurate. Dah survey haritu, akan cari untuk diri sendiri nanti!

Start pada pukul 9am di Dewan Bandaraya Ipoh (opposite stesen keretapi) dan dimulakan dengan sesi panaskan badan dan diikuti dengan circuit training. Circuit training terdiri daripada:

- Jumping jacks
- Squats
- Push ups
- Lunges
- Burpees
- Inchworm
- Bicycle crunches
- Wall sits




Sesi panaskan badan bersama partner*


 Squat* 


 Plank*


Plank*


Jumping Jack*


Kevin Zahri menunjukan cara squat yang betul*


Push up*


Superman!*


Sebelum sesi lari-jumping jack-lari*


Sesi paling tak tahan nak gelak sebab Am lari serius lawak gila haha*
(gambar di atas bukan Am) 



Rasanya dalam banyak2 circuit training, paling susah nak tahan masa planking. Bila Kevin datang dekat dengan kitaorang baru kelam kabut planking, bila dia pergi tempat lain apa lagi, duk meniarap je hahahaha 

Selesai circuit training, Kevin Zahri pun memberi ruang kepada instructor zumba & aerobic pulak. 
Tak sabar dah nak berzumba! Best sangat zumba ni, memang cara senang untuk bakar kalori kalau dah malas sangat nak berlari ke or buat mana2 circuit training di atas. JOM ZUMBA!



Aerobic*


 Zumba (ai lettew hehe)*


Instructor zumba*


 Punch hard!*


The best couple, Nana & Am*


Zumba drum*


The team*



Extremely exhausted yet so fun! Kalau ada lagi kat Ipoh, memang sah2 nak join lagi.

Kepada sesiapa yang nak join JK1M ataupun JomFit Kevin Zahri, boleh refer fanpage beliau. Banyak info menarik dan bagaimana nak join semua aktiviti beliau.


Dalam pada tengah break minum air tu, berdesup nak tangkap gambar dengan abang Kevin Zahri hehe Taraaaaaaaaa


*photo courtesy of Kevin Zahri fanpage


------------------------

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment