Thursday, 6 February 2014

Berat Tak Turun Dengan SET KURUS SHAKLEE?

Leave a Comment
Gemuk? Nak kurus? Diet?

Kalau kita lihat pada iklan-iklan produk pengurusan badan ni, banyak yang mempamerkan tentang....

"Tak perlu bersenam, tak perlu berlapar"
"Hanya perlu makan/sapu/sembur produk ini sahaja" 
Dan sebagainya. 

Lambakan produk yang mengandungi fat-burning drugs memberikan salah faham tentang konsep penurunan berat badan yang sebenarnya. Ramai yang memilih jalan pintas untuk kurus. Namun kebanyak jalan pintas ini, selain memberi kesan kurus yang cepat, ia juga menjadikan ia cepat hilang. Maksudnya, cepat kurus tapi cepat naik semula (Easy come easy go). 

Pasti ramai di antara kita lebih pentingkan weight loss berbanding fat loss atau inch loss, kan? 


Kurus yang sihat bukan sekadar turun berat badan. 

Kerana..

Penurunan berat badan tak semestinya kurus yang sihat. 

Badan kita mengandungi beberapa komposis, dan yang terbesar menyumbang kepada berat badan adalah lemak, otot dan air. Semakin banyak lemak dalam badan, semakin banyak kandungan air, dan semakin perlahan metabolisma membakar kalori. Semakin tinggi berat otot (muscle mass), semakin berkesan tubuh kita membakar lemak. 

Secara ringkasnya, otot membakar lemak. Jadi untuk membuang lemak-lemak yang ada ialah dengan membina otot. Otot pula lebih berat dari lemak. Kerana ini, ramai yang 'tertipu'. Pernahkan anda rasa badan anda telah susut, seluar baju dah longgat tapi berat tak turun mendadak walaupun kerap bersenam? Dalam program penurunan berat badan yang natural, fokus utama ialah untuk menurunkan peratusan lemak dan menambah berat otot. Oleh itu berat badan mugkin sama, tapi kita sebenarnya mengalami 'inch loss' atau ukuran badan semakin mengecil walaupun berat tak turun. 
Ini kerana otot badan kita sudah berkembang dengan baik dan sihat. Bila otot sihat, muscle mass bertambah, keupayaan tubuh membakar lemak menjadi lebih baik. Fat loss atau inch loss adalah lebih penting berbanding weight loss kerana setiap otot yang dibina akan mempercepatkan lagi proses pembakaran lemak. 

Ramai yang kecewa bila berat tak turun tapi baju seluar makin longgar. Jangan risau! Itu tandanya tubuh anda sekarang adalah mesin pembakaran lemak yang baik! ---------------

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian Cinch Shake Mix Shaklee (program Inch Loss yang menumpukan untuk pembinaan otot yang sihat), anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Shah Alam ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik BELI SHAKLEE ONLINE
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

0 comments:

Post a Comment