Monday, 9 January 2017

Rahsia Pesakit Buah Pinggang Bocor (Nephrotic Syndrome) Sembuh Dengan Cepat

Gaya hidup, cara pemakanan dan terdedah pada persekitaran sekarang adalah punca utama penyakit kronik mula banyak menyerang. Antara penyakit berbahaya ini ialah Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome.



Jom tengok video cara BEKAS PESAKIT buah pinggang bocor ini 


TESTIMONIAL Encik Rosdi Ismail, pesakit buah pinggang bocor.

Nama saya Muhammad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?? 
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital, doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24 jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome, doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. engan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tak pernah menghidapinya. 
Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambl steroid. 
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan supplement dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sanga risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu mnjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah. 
Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix, bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor Pakar di Selayang dan alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya. 
Terima kasih Allah, Terima Kasih Shaklee. 
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetes, strok, darah tinggi dan kanser, ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdolaha dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesunggunya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan. 
- Muhamad Rosdi Ismail
Anda juga boleh KLIK SINI untuk melihat testimonial beliau di Facebook.

Simptom Penapis Buah Pinggang Bocor (Sindrom Nephrotic) 

Sindrom Nephrotic adalah penyakit buah pinggang di mana terlalu banyak protein hilang dalam air kencing anda. Sindrom Nephrotic terutamanya disebabkan oleh kerosakan kepada sekumpulan saluran darah kecil di dalam buah pinggang (dipanggil glomeruli). Sekumpulan saluran darah ini bertindak sebagai penapis untuk mengasingkan produk yang berguna dan membuang apa yang tidak perlu ke dalam air kencing.

Biasanya, saluran darah mengekalkan protein. Walau bagaimanapun, apabila rosak, ia membenarkan terlalu banyak protein darah (lebih daripada 25 kali jumlah biasa!) untuk keluar daripada badan melalui air kencing. Ini menyebabkan Sindrom Nephrotic.

Terdapat beberapa simptom yang dapat kita kenalpasti iaitu:

  • Kencing berbuih 
  • Mengalami bengkak di bahagian muka dan mata sewaktu bangun tidur 
  • Bengkak di kaki dan pergelangan kaki 
  • Badan lemah, tidak bermaya dan cepat letih 
  • Kembung 
  • Cirit birit 
  • Sakit perut 
  • Berat badan meningkat disebabkan oleh lebihan air (kembung) 

Jika anda mengalami simptom-simptom di atas, saya sarankan buat pemeriksaan doktor dengan segera. Kenal pasti masalah anda dan minta nasihat dari doktor pakar. 

Setelah berjumpa dengan doktor dan penyakit anda dikenalpasti sebagai buah pinggang bocor, doktor pasti akan beri beberapa jenis ubat dan ianya memang terlalu banyak untuk dimakan. Jadi, bagaimana cara anda nak harungi setiap hari dengan masalah ubat yang bertimbun-timbun tu kan? 

Seperti Encik Muhamad Rosli Ismail yang mengalami masalah buah pinggang bocor, beliau telah ikhtiar dengan Vivix yang mengandungi tinggi antioksidan. 




Bagaimana Vivix Shaklee Boleh Membantu? 

Sebelum tu saya nak cerita sikit tentang resveratrol. Resveratrol ni sangat tinggi antioksidan dan hebatnya resveratrol ni sehingga boleh meneutralkan radikal bebas dalam badan kita.

Selain itu, resveratrol ni mampu untuk merencatkan sel kanser, melawan jangkitan kulat, tekanan, radiasi ultraungu dan kecederaan.

Vivix 10 kali lebih hebat dan kuat dari Resveratrol, berbanding resveratrol sahaja.

Ini kerana Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol yang akan bertindak dengan lebih berkesan lagi.

BACA: Sel Otak Mati Akibat Strok Kembali Pulih Dengan Vivix?





Insha Allah setiap penyait ada penawarnya. Paling penting, kita perlu berusaha, ikhtiar, doa dan tawakal. Benar kata orang, sakit lagi mahal dari wang ringgit. Kesihatan adalah segala-galanya.

Jika anda tidak mahu hanya bergantung dengan ubat sahaja dalam jangka masa yang sangat panjang atau sehingga menjalani dialisis seumur hidup, saya sarankan anda ambil Vivix sebagai alternatif terbaik untuk kesihatan anda.

Bertindak sekarang sebelum terlambat!

---------------

Sekiranya anda ingin dapatkan Vivix untuk kesihatan anda, boleh hubungi saya Melissa 012 4008447 kerana dengan pembelian twinpack, anda akan dapat PERCUMA Keahlian. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

Wednesday, 7 December 2016

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Performance Drink ni adalah produk shaklee pertama dan paling Mel suka sampai sekarang. Dulu Mel memang tak suka makan vitamin atau ubat jenis telan. Dari kecil lagi, sanggup ambil ubat jenis cecair walaupun telan lagi senang. Jadi, kakak Mel suggest ambil Performance Drink untuk tenaga.

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Siapa Yang Perlu Minum? 

I'm not a coffee person jadi untuk badan sentiasa bertenaga dan untuk elakkan mengantuk ketika drive terutamanya tengahari (masa ni mata mula lah mengantuk), memang Performance Drink + Cinch Energy Tea lah yang paling terbaik. Kalau orang lain mungkin minum kopi atau nescafe tapi Mel tak boleh ambil caffeine. Tak tahan, nanti pening.

Sangat sesuai untuk mereka yang ingin gantikan minuman kopi, soda/manisan untuk kekalkan kecergasan tubuh, kuruskan badan, bekerja di tempat panas, perlu berjaga waktu malam, berpuasa, etc.
Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu


Saksikan video ini di mana Puan Maria tidak lagi minum kopi untuk elakkan mengantuk.

Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Best kan? Puan Maria bancuh Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga dan elak dari mengantuk. Lebih elok dari anda ambil nescafe atau kopi yang penuh kafein yang sememangnya tidak bagus untuk kesihatan.


Performance Drink Minuman Angkasawan

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu
Mark & Scott Kelly bersama CEO Shaklee, Roger Barnett
di 2016 National Conference Florida

Performance Drink ini juga yang diubah suai sebagai AstroAde, (rehydration drink) untuk para angkasawan kekalkan hidrasi untuk NASA sejak 1993.

Commander Scott Kelly dan kembarnya Mark Kelly juga explain bahawa apabila para angkasawan gunakan AstroAde, mereka tak akan pengsan apabila masuk ke kawasan atmosfera bumi. Bayangkan lah dah setahun tinggal kat angkasa lepas, dan nak balik ke bumi.

Atlet Olimpik Juga Pengguna Tegar Perfomance Drink 

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Orang kata kalau minum Performance Drink jadi ketagih. Ya, ketagih but in a good way. Kalau orang kata nasi ganja tu pun ketagih, gitu juga Performance Drink. Kalau tak, habis lah semua atlet kan?

Performance Drink juga telah digunakan oleh ramai atlet sukan dan atlet Olimpik. Pure Performance Powered by Shaklee dan mereka dikenali sebagai Pure Performance Team.

Boleh lihat di sini: http://athletes.shaklee.com/

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu
Performance Drink - Minuman Hidrasi Tulen



Bancuh dengan air sejuk, waktu cuaca panas. Fuh, best!

---------------

Sekiranya anda ingin dapatkan Performance Drink dan Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga khususnya pelajar yang ingin stay up late kerana nak study, anda boleh hubungi saya 012 4008447 kerana saya amat sarankan anda ambil keduanya untuk mendapatkan kecergasan yang optimum. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

Buku "Family Health Modern Disease" Mengupas Pencegahan Penyakit Kronik

Buku FAMILY HEALTH: MODERN DISEASE ini adalah birthday present saya bulan Oktober lepas dan buku yang saya sedang baca sekarang. Tema buku ini ialah PENCEGAHAN.


Terdapat beberapa topik dalam buku ini iaitu:
  • Silent Inflammation 
  • Arthritis 
  • Osteoporosis 
  • Cancer 
  • Don't Lose Your Breast To Cancer
  • Diabetes
  • High Blood Pressure
  • Heart Disease 
  • PMS 
  • Migraine Headache dan sebagainya. 

Buku ini menceritakan gaya hidup kita yang akan membawa kepada pelbagai jenis penyakit berbahaya yang membawa maut seperti dinyatakan di atas.

Contoh: KANSER

Kebanyakan pesakit kanser tidak tahu yang mereka menghidap kanser dan hanya menyedarinya apabila telah mencapai stage 4.

Kanser paru-paru adalah yang PERTAMA menjadi kanser pembunuh dengan catatan 94, 400 pada tahun 1996 di mana kedua ialah kanser prostat dengan 41, 400 dan seterusnya. Bayangkan sekarang? 😱

Antara fokus utama buku ini ialah simpton-simpton, siapa yang berisiko, bagaimana gaya hidup mempengaruhi kesihatan kita dan ini sangat penting untuk saya tambah ilmu dalam bidang nutrisi kerana saya menjual produk kesihatan Shaklee dan berdepan dengan pelbagai customer yang menghidap pelbagai jenis penyakit.

Kita sentiasa perlu membaca buku dan mencari ilmu untuk membantu customer kita dengan penyakit yang dialami. Tak kisah di mana saja, asalkan ada peluang boleh membaca. Lebih banyak ilmu, lebih senang nak membantu.



Baru lepas sampai KL dari Ipoh naik bas dan tukar pengangkutan pula. Since ktm tak bergerak lagi dan katanya lagi 50 minit, kita habis kan satu chapter buku Family Health: Modern Diseases by Dr. Bruce Miller.

Buku ini banyak menceritakan cara pencegahan untuk kesemua potentially deadly disease ini dan ditulis oleh Dr. Miller (Certified Nutrition Specialist) dan beliau merupakan speaker untuk Shaklee Science Symposium 2003 & 2004.


"Prevention is better than cure."
"An ounce of prevention is worth a pound of cure."

---------------

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

Thursday, 1 December 2016

Ubah Gaya Hidup Dengan Tukar Barang Rumah Kepada Bahan Organik

Bumi semakin hari semakin rosak, tenat. Kita sebagai penduduk bumi perlu mengambil langkah dari sekarang, ubah gaya hidup kepada lebih mesra alam, tukar bahan kepada bahan organik, kitar semula untuk pastikan pastikan bumi kita tidak rosak teruk. Paling senang, pakai Shaklee yang mesra alam ni.


Mel memang suka recycling dan upcycling barang. Dari zaman sekolah lagi selalu kumpul tag baju/seluar lepas tu Mel jadikan bookmark (sampai sekarang) dan pernah buat tempat letak surat dan macam-macam lagi.

Kalau diikutkan, negara kita ni sebenarnya dah tak cukup tempat untuk dijadikan landfill. Itu sebab kita disarankan recycle takpun hantar ke recycling center, alih-alih dapat duit kan.

Kenapa Kita Perlu Recycle? Klik Sini

Salah satu kenapa Mel suka sangat Shaklee sebab semua bahan pencuci Shaklee mesra alam, boleh recycle dan salah satunya ialah basic H. Kalau anak kecil main air letak basic H kat pistol air ala-ala songkra festival tu pun tak apa sebab semua produk Shaklee tak ada bahan kimia yang berbahaya.

Natural dan Selamat.

Basic-H: Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Betapa selamatnya basic H ini sampai kita boleh basuh sayur dan buah. Bab basuh sayur ai memang cerewet, tak boleh ala kadar. Kadang tu tengok orang lain basuh gitu je aduhai rasa nak tolong basuh haha

Dulu kalau basuh mesti dengan garam. Sejak kenal Shaklee dan ada basic H, letak setitik dua dilute dengan air untuk basuh sayur. Entah bila nak habis basic H yang super jimat dan pekat ni.


Ada orang kata, tapi kat botol kata Organic Super Cleaning Concentrate? Belakang botol pun kata untuk sental tempat masak, cuci lantai je? Kenapa boleh cuci sayur pula?

Ya betul, tapi katanya ada lagi 997 kegunaan yang kita boleh buat dengan basic H ni. Cumanya tak cukup lah dia nak letak lagi 997 kat belakang botol ni
  • Basuh sayur boleh 
  • Basuh tangan lepas tanam pokok 
  • Buat mandian kalau eczema, chickenpox 
  • Cuci lantai 
  • Sental periuk 
  • Cuci puting botol susu 
  • And the list goes on...... 
Tak ada pewarna, bahan kimia berbahaya, perasa, klorin. Cumanya kat belakang maksud jaga-jaga jangan bagi budak sebab walaupun organic, warnanya jernih cantik nanti dorang ingat air pula


Kenapa semut tak suka Basic H? 

Disebabkan molekul di dalam Basic H terlalu halus, ia mudah meresap dan semut akan suffocate lalu mati. Itu sebab kalau kita cuci dapur dengan Basic H, dalam masa seminggu semut tak akan buat gathering dan berkeliaran.


Pada tahun 1990, basic H yang boleh dibiodegradasi terpilih sebagai salah satu daripada produk rasmi Hari Bumi yang pertama dan Shaklee telah menerima anugerah Family Circle Green-Chip sebagai salah satu daripada 10 syarikat yang mesra alam sekitar.

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah

  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi. 
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah. 
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot. 
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja. 
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan. 

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Berbahaya Yang Lain

Selamat
  • Tidak toksik 
  • Tiada gas beracun 
  • Tiada bahan kimia berbahaya 
  • Tanpa pewangi 
  • Lembut pada tangan anda 
  • pH seimbang 
  • Tanpa klorin 
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. 
  • Ultra-pekat: 16 oz. 
  • Boleh dicairkan menjadi 48 gelen. 
Mesra Alam
Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
Mudah biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan. 
 

Nak tahu tak?

Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan

Sumber: Basic H Shaklee Malaysia

Captain Mark Kelly,

One thing we've come to understand is that we need to take better care of our planet. We love that Shaklee as a company is really focused on the environment.
Safe for you, your home and your planet®

---------------

Jom ubah kepada bahan organik Basic-H yang banyak menyenangkan kerja rumah! Basic H sangat recommended untuk ibu-ibu sebab banyak menyenangkan kerja rumah 

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

Monday, 28 November 2016

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Pada asalnya Nurzalila beli Omega Guard™ untuk mak ayahnya untuk kurangkan kolesterol dan nak kurangkan berat badan sebab selalu sakit-sakit kaki. Alhamdulillah kaki dah tak sakit, berat pun kurang. Omega3 bukan sahaja bagus untuk kurangkan kolesterol, ia juga boleh membantu mengurangkan keradangan.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Bila dengar perkataan minyak ikan, ramai ingat bagus untuk otak je. Iyalah pengaruh iklan tv tapi sebenarnya banyak lagi kebaikan minyak ikan ni.

1. Kurus Dengan Sihat
Pengambilan kapsul minyak ikan yang diikuti dengan senaman yang teratur boleh menurunkan lebih banyak lemak berbanding senaman tanpa bantuan dari minyak ikan.

Patutlah Kevin Zahri kata kalau nak kurus kena ambil omega 3.

2. Menyihatkan Mata
Minyak ikan juga mampu baiki masalah penglihatan dan membantu mencegah penyakit glaukoma dan sindrom mata cepat kering. Mata kering ni selalu akan keluarkan artificial tears, pedih sangat. Mengalir je.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit


3. Kurangkan Risiko Kanser
Omega 3 yang terdapat di dalam ikan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser yang berbahaya iaitu payudara dan prostat.

4. Cergaskan Otak
Asid lemak omega 3 sangat bagus untuk perkembangan otak. Ia secara tidak langsung membantu untuk meningkatkan fokus mental anak-anak serta orang dewasa.

5. Rendahkan Tekanan Darah
Minyak ikan mampu menurunkan kadar tekanan darah dan kolesterol jahat.

6. Melegakan Masalah Keradangan
Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflamasi. Kerana itulah ia cukup efektif bagi mengurangkan masalah radang dalam darah. Asid lemak omega 3 khususnya EPA banyak ditemui dalam minyak ikan sekali gus memberi kesan yang positif untuk meredakan radang sendi, radang prostat dan radang pundi kencing.

Nak tahu yang ke-7? Klik link bawah
7 Rahsia Kebaikan Diet Harian Dengan Minyak Ikan

All in one! Best sangat minyak ikan Omega Guard ni.

Testimonial Minyak Ikan Omega Guard

Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun, bukan dari hati minyak ikan dan 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega 3 EPA dan DHA. Minyak ikan memang sangat terkenal dengan 1001 kebaikan antaranya:
 Membantu mengurangkan tekanan darah
 Membantu melegakan masalah radang
Mengurangkan paras kolesterol jahat
 Perkembangan otak bayi dalam kandungan
Mencergaskan otak
Kesuburan untuk wanita

Memang tak rugi beli banyak, seisi keluarga boleh makan.




---------------------

Buktikan kepada Chef Gordon Ramsay bahawa walaupun anda tidak ada skill memotong salmon sepertinya, tetapi anda tahu keistimewaan minyak ikan dan ingin mendapatkannya segera dengan hubungi saya 012-400 8447 ataupun klik terus ikon di bawah. 

Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh

Sunday, 27 November 2016

Landmark Study Shaklee - Bukti Penting Produk Berkesan & Selamat

Kalau nak cerita kebaikan Shaklee ni memang banyak. Ada ujian klinikal, ujian klinikal ini pula disahkan oleh third party, produknya selamat dan berkesan sampaikan NASA pilih Shaklee sediakan minuman khas dan vitamin untuk angkasawan dan para atlet Olimpik yang menggunakannya banyak menang medal.

Fuh memang banyak sangat!

Shaklee ni juga satu-satunya syarikat vitamin di dunia yang ada Landmark Study sendiri untuk buktikan bahawa produk Shaklee memang berkesan dan selamat. Bukan untuk setahun dua tapi untuk dalam satu jangkamasa panjang.


Kenapa Landmark Study Sangat Penting?

CEO Shaklee, Roger Barnett pun meminta National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) untuk membuat satu landmark study ke atas supplement Shaklee ini untuk pastikan bahawa produk kesihatan Shaklee ni supplement terbaik, berkesan dan selamat.

NHANES setuju dan mereka telah memilih satu institusi penyelidikan yang terkenal untuk mengetuai study ini iaitu University of California, Berkeley. Orang yang bertanggungjawab mengetuai study ini ialah Dr. Gladys Block iaitu professor Epidemiology & Public Health Nutrition di University of California, Berkeley dan merupakan top epidemiologists di USA.

Landmark study ini akan ditaja penuh oleh Shaklee. Dr. Gladys perlu publish result study sama ada keputusan yang baik ataupun sebaliknya. Shaklee tak kisah walaupun result tak memihak kepada Shaklee.

Adil kan?


Kajian telah dijalankan dengan membuat comparison ke atas tiga individu/kumpulan. Bukan sorang dua je setiap kumpulan tapi lebih dari 1000 orang setiap kumpulan iaitu:

  • BIRU : Individu yang tidak mengambil sebarang supplement
  • MERAH : Individu yang mengambil supplement jenama lain.
  • HIJAU : Individu yang mengamalkan supplement Shaklee. 

Setelah kajian ke atas ketiga kumpulan ini telah dijalankan dengan mengikut jenis penyakit yang berbeza, result yang ditunjukkan agak mengejutkan.

Cuba lihat pada graf di bawah, pengamal supplement lain masih berisiko tinggi untuk dapat penyakit kronik seperti diabetes, sakit jantung dan strok, sama dengan individu yang tak ambil sebarang supplement langsung.



Orang yang consistent mengamalkan Shaklee terbukti secara saintifik lebih sihat daripada yang tidak makan apa-apa vitamin/supplement dan yang makan vitamin jenama lain. Ini selari dengan moto Shaklee Dijamin Berkesan.

Semua produk Shaklee terbukti secara saintifik selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan untuk jangka masa panjang. Ini selari dengan moto Shaklee Dijamin Selamat.

Tahap kesihatan pengguna vitamin lain terbukti secara saintifik lebih teruk berbanding orang yang tak ambil sebarang vitamin dan doktor juga berpendapat “Lebih Baik Tidak Makan Apa-Apa Vitamin“.

Kita dulu zaman belajar masa final year project kalau tak dapat result study yang kita nak, mesti dah stress nak jawab dengan supervisor dan paling stress masa viva/presentation kan? Nak tak nak memang kena siapkan tesis dan paling penting nak dapatkan result terbaik untuk gred yang baik.

Begitu juga landmark study Shaklee ini. Result study ini WAJIB diterbitkan tidak kira sama ada result bagus ataupun sebaliknya. Tapi, terbukti memang result study ini sangat bagus.

Tapi,,, pihak Shaklee masih tak puas hati (perfectionist gitu) jadi Roger Barnett minta 3rd party scientists buat review untuk check kesemua study yang telah dijalankan oleh Dr. Gladys dan pasukan penyelidikannya (peer reviewed publication).

Kenapa masih nak review walaupun result dah bagus? Sebabnya untuk pastikan result study ini benar dan bila 3rd party yakni para saintis dah buat peer reviewed, sesiapa tak boleh nak pertikaian dah lagi result study tersebut.


The Landmark Study and Why It Is Important



Jadi, kalau anda berniat untuk memilih kehidupan yang lebih sihat untuk mengelakkan dari berisiko penyakit kronik di kemudian hari, pastikan anda mengambil supplement terbaik yang telah ada bukti kajian, clinical test, selamat dan berkesan.


Masih tak terlambat untuk bertukar kepada Shaklee.

Rujukan: http://LandmarkStudy.com.
Atau klik sini untuk download manuskrip jurnal tersebut (pdf).
Makin lama makin sayang dengan Shaklee!  



Anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk maklumat lanjut dan untuk dapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Anda juga boleh beli melalui online, Klik Di Sini di bawah: 

Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Bukit Tinggi
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh