Thursday, 1 December 2016

Ubah Gaya Hidup Dengan Tukar Barang Rumah Kepada Bahan Organik

Leave a Comment
Bumi semakin hari semakin rosak, tenat. Kita sebagai penduduk bumi perlu mengambil langkah dari sekarang, ubah gaya hidup kepada lebih mesra alam, tukar bahan kepada bahan organik, kitar semula untuk pastikan pastikan bumi kita tidak rosak teruk. Paling senang, pakai Shaklee yang mesra alam ni.


Mel memang suka recycling dan upcycling barang. Dari zaman sekolah lagi selalu kumpul tag baju/seluar lepas tu Mel jadikan bookmark (sampai sekarang) dan pernah buat tempat letak surat dan macam-macam lagi.

Kalau diikutkan, negara kita ni sebenarnya dah tak cukup tempat untuk dijadikan landfill. Itu sebab kita disarankan recycle takpun hantar ke recycling center, alih-alih dapat duit kan.

Kenapa Kita Perlu Recycle? Klik Sini

Salah satu kenapa Mel suka sangat Shaklee sebab semua bahan pencuci Shaklee mesra alam, boleh recycle dan salah satunya ialah basic H. Kalau anak kecil main air letak basic H kat pistol air ala-ala songkra festival tu pun tak apa sebab semua produk Shaklee tak ada bahan kimia yang berbahaya.

Natural dan Selamat.

Basic-H: Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Betapa selamatnya basic H ini sampai kita boleh basuh sayur dan buah. Bab basuh sayur ai memang cerewet, tak boleh ala kadar. Kadang tu tengok orang lain basuh gitu je aduhai rasa nak tolong basuh haha

Dulu kalau basuh mesti dengan garam. Sejak kenal Shaklee dan ada basic H, letak setitik dua dilute dengan air untuk basuh sayur. Entah bila nak habis basic H yang super jimat dan pekat ni.


Ada orang kata, tapi kat botol kata Organic Super Cleaning Concentrate? Belakang botol pun kata untuk sental tempat masak, cuci lantai je? Kenapa boleh cuci sayur pula?

Ya betul, tapi katanya ada lagi 997 kegunaan yang kita boleh buat dengan basic H ni. Cumanya tak cukup lah dia nak letak lagi 997 kat belakang botol ni
  • Basuh sayur boleh 
  • Basuh tangan lepas tanam pokok 
  • Buat mandian kalau eczema, chickenpox 
  • Cuci lantai 
  • Sental periuk 
  • Cuci puting botol susu 
  • And the list goes on...... 
Tak ada pewarna, bahan kimia berbahaya, perasa, klorin. Cumanya kat belakang maksud jaga-jaga jangan bagi budak sebab walaupun organic, warnanya jernih cantik nanti dorang ingat air pula


Kenapa semut tak suka Basic H? 

Disebabkan molekul di dalam Basic H terlalu halus, ia mudah meresap dan semut akan suffocate lalu mati. Itu sebab kalau kita cuci dapur dengan Basic H, dalam masa seminggu semut tak akan buat gathering dan berkeliaran.


Pada tahun 1990, basic H yang boleh dibiodegradasi terpilih sebagai salah satu daripada produk rasmi Hari Bumi yang pertama dan Shaklee telah menerima anugerah Family Circle Green-Chip sebagai salah satu daripada 10 syarikat yang mesra alam sekitar.

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah

  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi. 
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah. 
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot. 
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja. 
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan. 

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Berbahaya Yang Lain

Selamat
  • Tidak toksik 
  • Tiada gas beracun 
  • Tiada bahan kimia berbahaya 
  • Tanpa pewangi 
  • Lembut pada tangan anda 
  • pH seimbang 
  • Tanpa klorin 
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. 
  • Ultra-pekat: 16 oz. 
  • Boleh dicairkan menjadi 48 gelen. 
Mesra Alam
Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
Mudah biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan. 
 

Nak tahu tak?

Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan

Sumber: Basic H Shaklee Malaysia

Captain Mark Kelly,

One thing we've come to understand is that we need to take better care of our planet. We love that Shaklee as a company is really focused on the environment.
Safe for you, your home and your planet®

---------------

Jom ubah kepada bahan organik Basic-H yang banyak menyenangkan kerja rumah! Basic H sangat recommended untuk ibu-ibu sebab banyak menyenangkan kerja rumah 

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Monday, 28 November 2016

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Leave a Comment
Pada asalnya Nurzalila beli Omega Guard™ untuk mak ayahnya untuk kurangkan kolesterol dan nak kurangkan berat badan sebab selalu sakit-sakit kaki. Alhamdulillah kaki dah tak sakit, berat pun kurang. Omega3 bukan sahaja bagus untuk kurangkan kolesterol, ia juga boleh membantu mengurangkan keradangan.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Bila dengar perkataan minyak ikan, ramai ingat bagus untuk otak je. Iyalah pengaruh iklan tv tapi sebenarnya banyak lagi kebaikan minyak ikan ni.

1. Kurus Dengan Sihat
Pengambilan kapsul minyak ikan yang diikuti dengan senaman yang teratur boleh menurunkan lebih banyak lemak berbanding senaman tanpa bantuan dari minyak ikan.

Patutlah Kevin Zahri kata kalau nak kurus kena ambil omega 3.

2. Menyihatkan Mata
Minyak ikan juga mampu baiki masalah penglihatan dan membantu mencegah penyakit glaukoma dan sindrom mata cepat kering. Mata kering ni selalu akan keluarkan artificial tears, pedih sangat. Mengalir je.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit


3. Kurangkan Risiko Kanser
Omega 3 yang terdapat di dalam ikan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser yang berbahaya iaitu payudara dan prostat.

4. Cergaskan Otak
Asid lemak omega 3 sangat bagus untuk perkembangan otak. Ia secara tidak langsung membantu untuk meningkatkan fokus mental anak-anak serta orang dewasa.

5. Rendahkan Tekanan Darah
Minyak ikan mampu menurunkan kadar tekanan darah dan kolesterol jahat.

6. Melegakan Masalah Keradangan
Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflamasi. Kerana itulah ia cukup efektif bagi mengurangkan masalah radang dalam darah. Asid lemak omega 3 khususnya EPA banyak ditemui dalam minyak ikan sekali gus memberi kesan yang positif untuk meredakan radang sendi, radang prostat dan radang pundi kencing.

Nak tahu yang ke-7? Klik link bawah
7 Rahsia Kebaikan Diet Harian Dengan Minyak Ikan

All in one! Best sangat minyak ikan Omega Guard ni.

Testimonial Minyak Ikan Omega Guard

Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun, bukan dari hati minyak ikan dan 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega 3 EPA dan DHA. Minyak ikan memang sangat terkenal dengan 1001 kebaikan antaranya:
 Membantu mengurangkan tekanan darah
 Membantu melegakan masalah radang
Mengurangkan paras kolesterol jahat
 Perkembangan otak bayi dalam kandungan
Mencergaskan otak
Kesuburan untuk wanita

Memang tak rugi beli banyak, seisi keluarga boleh makan.




---------------------

Buktikan kepada Chef Gordon Ramsay bahawa walaupun anda tidak ada skill memotong salmon sepertinya, tetapi anda tahu keistimewaan minyak ikan dan ingin mendapatkannya segera dengan hubungi saya 012-400 8447 ataupun klik terus ikon di bawah. 

Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Sunday, 27 November 2016

Landmark Study Shaklee - Bukti Penting Produk Berkesan & Selamat

Leave a Comment
Kalau nak cerita kebaikan Shaklee ni memang banyak. Ada ujian klinikal, ujian klinikal ini pula disahkan oleh third party, produknya selamat dan berkesan sampaikan NASA pilih Shaklee sediakan minuman khas dan vitamin untuk angkasawan dan para atlet Olimpik yang menggunakannya banyak menang medal.

Fuh memang banyak sangat!

Shaklee ni juga satu-satunya syarikat vitamin di dunia yang ada Landmark Study sendiri untuk buktikan bahawa produk Shaklee memang berkesan dan selamat. Bukan untuk setahun dua tapi untuk dalam satu jangkamasa panjang.


Kenapa Landmark Study Sangat Penting?

CEO Shaklee, Roger Barnett pun meminta National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) untuk membuat satu landmark study ke atas supplement Shaklee ini untuk pastikan bahawa produk kesihatan Shaklee ni supplement terbaik, berkesan dan selamat.

NHANES setuju dan mereka telah memilih satu institusi penyelidikan yang terkenal untuk mengetuai study ini iaitu University of California, Berkeley. Orang yang bertanggungjawab mengetuai study ini ialah Dr. Gladys Block iaitu professor Epidemiology & Public Health Nutrition di University of California, Berkeley dan merupakan top epidemiologists di USA.

Landmark study ini akan ditaja penuh oleh Shaklee. Dr. Gladys perlu publish result study sama ada keputusan yang baik ataupun sebaliknya. Shaklee tak kisah walaupun result tak memihak kepada Shaklee.

Adil kan?


Kajian telah dijalankan dengan membuat comparison ke atas tiga individu/kumpulan. Bukan sorang dua je setiap kumpulan tapi lebih dari 1000 orang setiap kumpulan iaitu:

  • BIRU : Individu yang tidak mengambil sebarang supplement
  • MERAH : Individu yang mengambil supplement jenama lain.
  • HIJAU : Individu yang mengamalkan supplement Shaklee. 

Setelah kajian ke atas ketiga kumpulan ini telah dijalankan dengan mengikut jenis penyakit yang berbeza, result yang ditunjukkan agak mengejutkan.

Cuba lihat pada graf di bawah, pengamal supplement lain masih berisiko tinggi untuk dapat penyakit kronik seperti diabetes, sakit jantung dan strok, sama dengan individu yang tak ambil sebarang supplement langsung.



Orang yang consistent mengamalkan Shaklee terbukti secara saintifik lebih sihat daripada yang tidak makan apa-apa vitamin/supplement dan yang makan vitamin jenama lain. Ini selari dengan moto Shaklee Dijamin Berkesan.

Semua produk Shaklee terbukti secara saintifik selamat digunakan tanpa sebarang kesan sampingan untuk jangka masa panjang. Ini selari dengan moto Shaklee Dijamin Selamat.

Tahap kesihatan pengguna vitamin lain terbukti secara saintifik lebih teruk berbanding orang yang tak ambil sebarang vitamin dan doktor juga berpendapat “Lebih Baik Tidak Makan Apa-Apa Vitamin“.

Kita dulu zaman belajar masa final year project kalau tak dapat result study yang kita nak, mesti dah stress nak jawab dengan supervisor dan paling stress masa viva/presentation kan? Nak tak nak memang kena siapkan tesis dan paling penting nak dapatkan result terbaik untuk gred yang baik.

Begitu juga landmark study Shaklee ini. Result study ini WAJIB diterbitkan tidak kira sama ada result bagus ataupun sebaliknya. Tapi, terbukti memang result study ini sangat bagus.

Tapi,,, pihak Shaklee masih tak puas hati (perfectionist gitu) jadi Roger Barnett minta 3rd party scientists buat review untuk check kesemua study yang telah dijalankan oleh Dr. Gladys dan pasukan penyelidikannya (peer reviewed publication).

Kenapa masih nak review walaupun result dah bagus? Sebabnya untuk pastikan result study ini benar dan bila 3rd party yakni para saintis dah buat peer reviewed, sesiapa tak boleh nak pertikaian dah lagi result study tersebut.


The Landmark Study and Why It Is Important



Jadi, kalau anda berniat untuk memilih kehidupan yang lebih sihat untuk mengelakkan dari berisiko penyakit kronik di kemudian hari, pastikan anda mengambil supplement terbaik yang telah ada bukti kajian, clinical test, selamat dan berkesan.


Masih tak terlambat untuk bertukar kepada Shaklee.

Rujukan: http://LandmarkStudy.com.
Atau klik sini untuk download manuskrip jurnal tersebut (pdf).
Makin lama makin sayang dengan Shaklee!  



Anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk maklumat lanjut dan untuk dapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Anda juga boleh beli melalui online, Klik Di Sini di bawah: 

Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Bukit Tinggi
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Wednesday, 23 November 2016

Pengedar Shaklee & COD Shaklee Di PUCHONG/SHAH ALAM (UEP Industrial Park)

Leave a Comment
Salam sayang semua, berita baik untuk anda yang tinggal di Lembah Klang khususnya sekitar Puchong dan Shah Alam. Anda kini boleh mendapatkan produk Shaklee secara cod dari saya, Puan Najwa Husni di sekitar Puchong dan Sime UEP Industrial Park, Shah Alam. 

pengedar sah shaklee puchong, shah alam, sime uep industrial park, pengedar shaklee

Saya juga turut menyediakan penghantaran vitamin Shaklee ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Kadar penghantaran pos hanya RM10 (WM) dan RM20 (EM) sahaja. 

Anda HARUS dapatkan Shaklee dari saya kerana: 
  • Saya telah menggunakan Shaklee sejak 2013 dan penguna tegar sehingga kini. 
  • Saya mula mengamal vitamin Shaklee bermula dari saya masih bujang, berkahwin dan kini ada punyai seorang cahaya mata. 
  • Saya merupakan pengedar sah Shaklee di kawasan Puchong dan Sime UEP Industrial Park, Shah Alam 
  • Konsultansi berterusan akan diberikan kepada pelanggan setia saya. 
  • Melatih ahli Shaklee baru yang ingin menjadikan Shaklee sebagai side income.  
  • Saya juga telah aktif dengan blogging sejak 2009: http://najwahusni.blogspot.my/ 
pengedar sah shaklee puchong, shah alam, sime uep industrial park, pengedar shaklee
Pengedar Shaklee Puchong/Sime UEP Industrial Park, Shah Alam 
HP: 011 3301 4270

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian ataupun daftar ahli Shaklee, hubungi saya 011 3301 4270 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara di Puchong dan Sim UEP Industrial Park, Shah Alam ataupun secara pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja

Pengedar Sah Shaklee Taman Equine / Serdang / Seri Kembangan / Putrajaya

NAJWA HUSNI 
Whatsapp/Sms: 011 3301 4270 
Blog: najwahusni.blogspot.my

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Thursday, 11 August 2016

6 Kesalahan Diet Yang Menyebabkan Badan Susah Nak Kurus

Leave a Comment
Anda sedang berusaha mengurangkan berat badan tapi dalam masa yang sama anda tidak sedar sedang melakukan kesalahan yang sebenarnya menjejaskan misi anda menurunkan berat badan. Apa kesalahan tersebut? Semak info berikut:

1. Bergantung Pada Diet Kilat

Berazam untuk mengurangkan berat badan dengan cepat membuatkan ada yang mengamalkan diet kilat. Mungkin perancangan anda hanya makan buah atau sup sayur setiap hari. Anda memotong kalori seharian kurang daripada 1000. Tetapi apabila kalori yang diambil berkurangan, anda telah melatih memperlahankan metabolisme anda. Sebaik sahaja diet itu selesai, tubuh akan membakar kalori tubuh dengan perlahan. Biasanya anda akan mula menambah semula berat anda.

2. Tidak Bersarapan

Tidak mengambil sarapan kelihatan satu cara mudah untuk mengurangkan kalori tetapi ia boleh menjadikan anda lapar sepanjang hari. Ini boleh membawa kepada pengambilan makanan ringan atau kudap-kudapan yang tidak dirancang dan memakan hidangan terlampau besar ketika makan tengah hari, menjadikan kiraan kalori meningkat.



Sarapan tinggi dengan protein dan serat boleh mengekangkan kelaparan sepanjang hari. Hakikatnya kajian menunjukkan mereka yang mengambil sarapan lebih mudah untuk mengekalkan berat badan yang sihat.


3. Ambil Kudap-kudapan

Mungkin anda mengira kalori setiap hidangan yang diambil tetapi bagaimana dengan makanan ringan atau kudap-kudapan yang anda makan antara setiap waktu makan? Kesemua makanan ringan atau kudap-kudapan yang tidak dirancang ini boleh menambah kalori dan boleh mensabotaj diet yang telah dirancang dengan sempurna.

Jika anda serius mengenai jumlah kalori yang dikira, anda mungkin perlu menggunakan telefon pintar atau buku nota untuk memastikan setiap jejak makanan yang anda makan.

4. Elak Makanan Ringan

Walaupun pengambilan makanan ringan atau kudap-kudapan tanpa berfikir panjang boleh menambah saiz pinggang, namun begitu pengambilannya secara bertimbang rasa boleh memberi kesan sebaliknya. Mereka yang makan beberapa hidangan kecil kudap-kudapan sehari boleh mengawal rasa lapar dan mengurangkan berat.

Memakan kudap-kudapan membantu memastikan metabolisme berada dalam keadaan tinggi terutamanya jika kudap-kudapan itu kaya dengan protein. Pengambilan beberapa biji kacang adalah pilihan protein tinggi yang baik. Kajian mencadangkan mereka yang mengambil kudap-kudapan dalam bentuk kacang cenderung untuk lebih kurus daripada mereka yang tidak ambil.

5. Mengambil Makanan Rendah Lemak

Produk rendah lemak boleh memainkan peranan  penting dalam diet. Perlu diingat bahawa rendah lemak tidak sama seperti rendah kalori. Ia juga bukan lesen untuk menambah makanan. Jika anda mengisi pinggan anda dengan kek rendah lemak yang banyak, anda berkemungkinan akan memakan lebih kalori daripada potongan kecil kek biasa. Cara terbaik untuk mengetahui jumlah lemak, gula dan kalori yang anda ambil adalah melalui cara melihat label khasiat pada setiap produk.


6. Menyedut Terlalu Banyak Kalori

Apabila mengira kalori, kebanyakannya cenderung untuk terlepas pandang apa yang diminum. Ini adalah kesalahan besar apabila anda mempertimbangkan sesetengah kopi mahal memiliki kalori lebih daripada 500. Malah kalori dalam jus buah dan minuman ringan boleh menambah kalori dengan cepat. Paling teruk jika kalori daripada cecair itu mengekang kelaparan. Anda tidak akan makan kurang selepas pengambilan minuman berkalori tinggi.


-------------------

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Pengedar & COD Shaklee Di TAMAN EQUINE/SERDANG/SERI KEMBANGAN & PUTRAJAYA

Leave a Comment
Salam sayang semua, berita gembira untuk anda yang tinggal di sekitar Taman Equine/Serdang/Seri Kembangan dan Putrajaya! Anda boleh dapatkan vitamin kesayangan ramai secara COD dari saya  Eliana LatifPengedar Sah Shaklee Taman Equine. 

Pengedar Sah Shaklee Taman Equine / Serdang / Seri Kembangan / Putrajaya

Saya juga turut menyediakan penghantaran vitamin Shaklee ke Seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Kadar penghantaran pos hanya RM10 (WM) dan RM20 (EM) sahaja. 

Anda HARUS dapatkan Shaklee dari saya kerana: 

  • Saya telah menggunakan Shaklee sejak 2013 dan penguna tegar sehingga kini. 
  • Saya merupakan pengedar sah Shaklee di kawasan Taman Equine, Serdang, Seri Kembangan dan Putrajaya. 
  • Konsultansi akan diberikan kepada pelanggan setia saya. 
  • Melatih ahli Shaklee baru yang ingin menjadikan Shaklee sebagai side income. 

Pengedar Sah Shaklee Taman Equine / Serdang / Seri Kembangan / Putrajaya

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian ataupun daftar ahli Shaklee, hubungi saya 019 259 5246 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara di Taman Equine/Serdang/Seri Kembangan dan Putrajaya ataupun secara pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja



Pengedar Sah Shaklee Taman Equine / Serdang / Seri Kembangan / Putrajaya

ELIANA LATIF 
Whatsapp/Sms: 019 259 5246 
Facebook (Page): Suka MYbisnes  
Blog: elianalatif.blogspot.my 


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Thursday, 7 April 2016

Sel Otak Suami Mati Akibat Strok Kembali Pulih Dengan Tonik Mujarab Ini

Leave a Comment
Strok bermaksud "serangan otak". Ia boleh berlaku kepada sesiapa sahaja pada bila-bila masa apabila aliran darah ke bahagian otak terputus. Apabila ini berlaku, sel-sel otak kekurangan oksigen dan mula mati dan apabila sel-sel otak mati ketika diserang strok, kebolehan yang dikawal oleh kawasan otak tersebut seperti memori dan kawalan otot akan hilang.


Bagaimana Simptom Orang Diserang Strok?

Kesan dan keadaan seseorang yang diserang strok bergantung kepada berapa banyak kerosakan otak dan di mana strok berlaku di dalam otak. Keadaan orang yang diserang strok ialah:



  • Hilang keseimbangan dan tidak boleh berdiri tegak
  • Penglihatan jadi kabur samada satu mata atau kedua mata
  • Separuh muka melorot ke bawah
  • Sebelah tangan jatuh dan tak boleh diangkat
  • Tidak boleh bercakap dengan teratur 
Jika terdapat simptom BE FAST seperti di atas, maka cepat-cepat bertindak dengan membawa mereka ke hospital untuk rawatan lanjut. 

Strok Suami Kembali Pulih Dengan Vivix

Alhamdulillah satu lagi berita baik untuk pesakit strok, Anda boleh lihat sendiri video pengalaman Puan Hafza mengenai suaminya yang terpaksa bedah membuang tempurung kepala dan kemudian stroknya kembali beransur baik dengan Vivix


Assalammualaikum..

Saya Hafza Aein yang berkongsi cerita mengenai suami saya yang mengalami stroke dan juga masalah percakapan. Stroke yang dia alami boleh saya kategori sebagai stroke pendarahan. Tapi setelah menggunakan produk Shaklee iaitu VIVIX, Alhamdulillah suami semakin pulih.

28 APRIL 2014: Suami mengalami masalah stroke dimana doktor mengesahkan pembengkakan otak kiri yang menjadi bengkak dengan cepat. Ya Allah, hanya Allah je yang tahu macam mana perasaan saya time tu.

Doktor membuat keputusan hanya pembedahan pembukaan tempurung kepala sahaja yang dapat menyelamatkan nyawa suami. Tanpa berfikir panjang, saya bersetuju untuk suami dibedah kerana tiada pilihan lain. Kalau ada pun, besar kemungkinan boleh menjadi risiko yang paling besar.

1 MEI 2014: Jam 4 pagi suami masuk ke dewan pembedahan dan pakar memberitahu saya pembedahan ni merupakan major operation. Saya redha dengan segala kemungkinan yang berlaku.

Jam 8pg berita yang ditunggu telah tiba. Alhamdulillah..suami selamat menjalani pembedahan dan ditempatkan di Unit Rawatan Rapi untuk pemantauan doktor.

4 MEI 2014: Keadaan suami masih lagi tidak sedar dan doktor telah memberitahu saya yang sel-sel otak di bahagian otak kiri telah mati dan ada 3 kemungkinan yang terjadi pada suami iaitu:

  1. Tidak dapat mengingat siapa dia dan ahli keluarga
  2. Boleh mengingat tapi cepat lupa
  3. Masalah pertuturan

Saya menjadi bimbang selepas itu. Apa yang saya harapkan lepas suami sedar dia akan mengingat semua ahli keluarga sendiri dan Alhamdulilah.. Allah Maha Besar.. bila dia dah sedar dia masih lagi ingat akan kami sekeluarga.

Cuma yang menjadi masalah bila setiap pertuturan dia menjadikan kami tidak faham. Tapi tak apa.. saya ingat lagi dengan produk VIVIX. Saya baca setiap testimoni pasal strok ni.. apakah kesan dia bile dia makan dan apakah boleh pulih dengan minumnya.

Saya cuba bagi dia setiap malam dengan 1 sudu kecil dan berdoa setiap kali saya bagi pada dia untuk pulihkan sel-sel yang dah mati di otak dia sebab otak kiri merupakan otak untuk bertutur dan mengira.

Alhamdulillah setelah hampir setahun...saya berikan VIVIX pertuturan suami semakin pulih dan doktor pun puji suami nampak semakin berseri-seri dan makin banyak cakap.. Hahaha.. suka saya mendengarnya bila doktor cakap macam tu.

Terima kasih Shaklee telah membantu menyembuhkan suami saya dan keluarga. Terima kasih juga pada upline saya yang memahami keadaan saya dan memberi cadangan ambil VIVIX untuk bantu pulihkan suami saya.

I love Shaklee...

Saya harapkan cerita saya ni supaya dapat membantu pada mereka yang mengalami masalah yang sama."

Perubahan Positif Sepanjang Terkena Strok

Berikut adalah transformasi dan perubahan postif suami Puan Hafza sepanjang mengamalkan VIVIX

SEBELUM: Keadaan suami pada bulan MEI 2014
SELEPAS: Keadaan suami selepas setahun menggunakan Vivix





Kebanyakan strok terjadi akibat penyakit darah tinggi. Jika anda mengalami tekanan darah tinggi, jangan biarkan ianya berlarutan kerana kemungkinan besar boleh anda akan kena penyakit strok.

Jika anda diserang strok, cepat-cepat dapatkan rawatan alternatif dan ikhtiar ambil supplement strok supaya tak melarut kemudian hari. Anda boleh hubungi saya 012-400 8447 untuk maklumat lanjut dan untuk dapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Anda juga boleh beli melalui online, KLIK LINK di bawah: 

Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Bukit Tinggi
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...