Wednesday, 1 March 2017

Cara Merawat Bell's Palsy Supaya Muka Kembali Sembuh Dengan Cepat

Leave a Comment
Bell's Palsy ialah kelumpuhan atau kelemahan otot pada sebelah muka. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka penyebab sebelah muka jatuh kerana tiada support. Kerosakan saraf muka juga boleh menjejaskan deria rasa, air mata dan air liur.

Cara Merawat Bell's Palsy Supaya Muka Kembali Sembuh Dengan Cepat


Punca sebenar masalah ini masih tidak diketahui, tetapi banyak para penyelidik perubatan percaya ia dicetuskan oleh jangkitan virus. Virus yang ada kaitan dengan perkembangan bell's palsy termasuklah herpes simplex, yang menyebabkan cold sores dan genital herpes.

Simptom-Simptom Penyakit Bell's Palsy 

Garisan kuning di bawah ialah facial nerve (saraf muka) kita, kelihatan nombor 1 hingga 5 ialah arah saraf itu supply di bahagian muka kita. Apabila facial nerve mula mengalami kelumpuhan, otot-otot tak boleh bergerak dan ini menyebabkan muka kelihatan senget sebelah dan terjadinya beberapa perubahan pada wajah pesakit bell's palsy. 

Cara Merawat Bell's Palsy Supaya Muka Kembali Sembuh Dengan Cepat
  • Kelumpuhan pada sebelah muka secara tiba-tiba
  • Muka kelihatan senget sebelah (bermula dari bahagian kening hingga ke mulut).
  • Kening tak boleh gerak. 
  • Kehilangan deria rasa. 
  • Rasa sakit di bahagian dalam dan belakang telinga.
  • Drooling saliva dan bibir kering.
  • Mata mengalami masalah seperti kerap berair (seperti menangis) atau mata kering. 
  • Muka terasa kebas di bahagian sebelah muka. 

Kisah Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh 

Pada tahun 2015, semasa Health Check di Shaklee Ipoh, saya nampak kawan saya Faiza datang dengan sebelah mukanya agak jatuh ke bawah. Masa tu saya nak tanya tapi segan.

Kemudian saya nampak dia lap air mata, haa sudah, dia menangis pula! Lagi lah saya takut nak tanya. Disebabkan perasaan ingin tahu itu membuak-buak nak tanya, belum sempat tanya lagi Faiza pandang ke arah saya dan katanya dia kena Bell's Palsy.

Itulah pertama kali dengar perkataan Bell's Palsy, saya ingatkan strok sebab muka dia sebelah dah jatuh sama seperti strok. Dia kata satu hari dia bangun pagi, tengok muka dia di cermin dah jatuh sebelah.

Tak boleh senyum,
Mata tak boleh tutup,
Air mata mngalir macam menangis,
Rasa tegang di bahagian muka,
Sakit.

Bila pergi hospital, doktor sahkan Faiza kena Bell's Palsy, bukan strok. Penyebabnya tak tahu. Tiba-tiba boleh jadi dan ianya boleh terjadi kepada sesiapa saja.


Disebabkan Faiza menyusu badan, maka dia tolak untuk ambil steroid. Dia ambil vitamin-vitamin Shaklee secara consistent dan menjalani fisioterapi. 90 hari kemudian, Faiza diberi rezeki SENYUM kembali 😊

Senaman Muka Untuk Pesakit Bell's Palsy 

Senaman atau Urutan Muka
Senaman Muka Untuk Pesakit Bell's Palsy

Senaman Untuk Bantu Menutup Mata Bagi Pesakit Bell's Palsy
Senaman Muka Untuk Pesakit Bell's Palsy
Kredit: The Bell's Palsy Association 

Testimonial Pesakit-Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh 

Makcik ini sembuh cepat dari Bell's Palsy selepas amalkan 
Vivix, B Complex dan Vitamin E
Testimonial Pesakit-Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh

Muka pesakit Bell's Palsy ini bertambah baik selepas sebulan amalkan Vivix dan B Complex
Ditambah pula bacaan blood pressure kembali normal.
Testimonial Pesakit-Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh

Vivix: Supplement No.1 Shaklee 
Vivix yang mengandungi resveratrol ini adalah wajib untuk pesakit Bell's Palsy supaya cepat sembuh. Resveratrol ini sangat tinggi antioksidan dan mampu neutral-kan radikal bebas dalam badan kita.

Vivix adalah minuman campuran botani yang mengandungi anggur muscadine, polygonum cuspidatum elderberry Eropah dan purple carrot, yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja.

B Complex 
Supplement Untuk Pesakit Bell's Palsy
Mengandungi 8 komponen penting vitamin B dan vitamin B-12 merupakan salah satu daripadanya. B Complex membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan menyokong fungsi saraf serta pembentukan sel darah merah.

B Complex mempunyai manfaat melawan tekanan dan memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan dan juga membantu masalah kemurungan.

Omega Guard 
Supplement Untuk Pesakit Bell's Palsy
Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflamasi. Kerana itu, ianya cukup efektif bagi mengurangkan masalah radang dalam darah. Asid lemak omega 3 khususnya EPA banyak ditemui dalam minyak ikan sekaligus memberi kesan positif untuk meredakan masalah radang.

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melancarkan peredaran darah. Omega Guard membantu kekalkan tekanan darah normal serta ketegangan di leher dan sakit kepala.


Tuan dan Puan, 

Sakit itu ujian dan setiap sakit ada ubatnya. Tak salah untuk cuba alternatif terbaik untuk kembali sihat seperti biasa. Adakah kita sanggup lihat orang tersayang atau diri sendiri dari merasa kesakitan tanpa berusaha dan ikhtiar?

Jadi, untuk bertanyakan mengenai Bell's Palsy, hubungi saya seperti nombor tertera di bawah. Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan khas untuk customer saya sahaja.


Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card?
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Thursday, 9 February 2017

Pengedar Shaklee & Cod Shaklee Di SUBANG JAYA/USJ

Leave a Comment
Salam sayang semua, berita baik untuk anda yang tinggal di Lembah Klang khususnya sekitar Subang Jaya dan USJ! Anda boleh mendapatkan produk Shaklee secara cod dari saya, Syafiqah Sham di sekitar KTM Subang Jaya dan USJ.



Saya juga turut menyediakan penghantaran vitamin Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Kadar penghantaraan pos hanya RM10 (WM) dan RM20 (EM) sahaja.

Anda HARUS dapatkan Shaklee dari saya kerana: 

  • Saya telah menggunakan Shaklee sejak 2014 dan pengguna tegar sehingga kini. 
  • Saya dan seisi keluarga merupakan pengamal tegar vitamin Shaklee. 
  • Pengedar sah Shaklee di kawasan Subang Jaya dan USJ. 
  • Konsultansi berterusan akan diberikan kepada pelanggan setia saya.
  • Melatih ahli Shaklee baru yang ingin menjadikan Shaklee sebagai side income. 

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian ataupun daftar ahli Shaklee, hubungi saya 011 1156 4250 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara cod di Subang Jaya dan USJ ataupun pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja. 



SYAFIQAH SHAM 
Whatsapp/Sms: 011 1156 4250 

#PengedarShakleeSubangJaya
#PengedarShakleeUSJ 

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Monday, 9 January 2017

Rahsia Pesakit Penapis Buah Pinggang Bocor Sembuh Dengan Cepat

Leave a Comment
Gaya hidup, cara pemakanan dan terdedah pada persekitaran sekarang adalah punca utama penyakit kronik mula banyak menyerang. Antara penyakit berbahaya ini ialah Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome.



Jom tengok video cara BEKAS PESAKIT buah pinggang bocor ini 


TESTIMONIAL Encik Rosdi Ismail, pesakit buah pinggang bocor.

Nama saya Muhammad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?? 
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital, doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24 jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome, doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. engan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tak pernah menghidapinya. 
Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambl steroid. 
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan supplement dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sanga risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu mnjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah. 
Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix, bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor Pakar di Selayang dan alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya. 
Terima kasih Allah, Terima Kasih Shaklee. 
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetes, strok, darah tinggi dan kanser, ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdolaha dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesunggunya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan. 
- Muhamad Rosdi Ismail
Anda juga boleh KLIK SINI untuk melihat testimonial beliau di Facebook.

Simptom Penapis Buah Pinggang Bocor (Sindrom Nephrotic) 

Sindrom Nephrotic adalah penyakit buah pinggang di mana terlalu banyak protein hilang dalam air kencing anda. Sindrom Nephrotic terutamanya disebabkan oleh kerosakan kepada sekumpulan saluran darah kecil di dalam buah pinggang (dipanggil glomeruli). Sekumpulan saluran darah ini bertindak sebagai penapis untuk mengasingkan produk yang berguna dan membuang apa yang tidak perlu ke dalam air kencing.

Biasanya, saluran darah mengekalkan protein. Walau bagaimanapun, apabila rosak, ia membenarkan terlalu banyak protein darah (lebih daripada 25 kali jumlah biasa!) untuk keluar daripada badan melalui air kencing. Ini menyebabkan Sindrom Nephrotic.

Terdapat beberapa simptom yang dapat kita kenalpasti iaitu:

  • Kencing berbuih 
  • Mengalami bengkak di bahagian muka dan mata sewaktu bangun tidur 
  • Bengkak di kaki dan pergelangan kaki 
  • Badan lemah, tidak bermaya dan cepat letih 
  • Kembung 
  • Cirit birit 
  • Sakit perut 
  • Berat badan meningkat disebabkan oleh lebihan air (kembung) 

Jika anda mengalami simptom-simptom di atas, saya sarankan buat pemeriksaan doktor dengan segera. Kenal pasti masalah anda dan minta nasihat dari doktor pakar. 

Setelah berjumpa dengan doktor dan penyakit anda dikenalpasti sebagai buah pinggang bocor, doktor pasti akan beri beberapa jenis ubat dan ianya memang terlalu banyak untuk dimakan. Jadi, bagaimana cara anda nak harungi setiap hari dengan masalah ubat yang bertimbun-timbun tu kan? 

Seperti Encik Muhamad Rosli Ismail yang mengalami masalah buah pinggang bocor, beliau telah ikhtiar dengan Vivix yang mengandungi tinggi antioksidan. 




Bagaimana Vivix Shaklee Boleh Membantu? 

Sebelum tu saya nak cerita sikit tentang resveratrol. Resveratrol ni sangat tinggi antioksidan dan hebatnya resveratrol ni sehingga boleh meneutralkan radikal bebas dalam badan kita.

Selain itu, resveratrol ni mampu untuk merencatkan sel kanser, melawan jangkitan kulat, tekanan, radiasi ultraungu dan kecederaan.

Vivix 10 kali lebih hebat dan kuat dari Resveratrol, berbanding resveratrol sahaja.

Ini kerana Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol yang akan bertindak dengan lebih berkesan lagi.

BACA: Sel Otak Mati Akibat Strok Kembali Pulih Dengan Vivix?





Insha Allah setiap penyait ada penawarnya. Paling penting, kita perlu berusaha, ikhtiar, doa dan tawakal. Benar kata orang, sakit lagi mahal dari wang ringgit. Kesihatan adalah segala-galanya.

Jika anda tidak mahu hanya bergantung dengan ubat sahaja dalam jangka masa yang sangat panjang atau sehingga menjalani dialisis seumur hidup, saya sarankan anda ambil Vivix sebagai alternatif terbaik untuk kesihatan anda.

Bertindak sekarang sebelum terlambat!

---------------

Sekiranya anda ingin dapatkan Vivix untuk kesihatan anda, boleh hubungi saya Melissa 012 4008447 kerana dengan pembelian twinpack, anda akan dapat PERCUMA Keahlian. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Wednesday, 7 December 2016

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Leave a Comment
Performance Drink ni adalah produk shaklee pertama dan paling Mel suka sampai sekarang. Dulu Mel memang tak suka makan vitamin atau ubat jenis telan. Dari kecil lagi, sanggup ambil ubat jenis cecair walaupun telan lagi senang. Jadi, kakak Mel suggest ambil Performance Drink untuk tenaga.

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Siapa Yang Perlu Minum? 

I'm not a coffee person jadi untuk badan sentiasa bertenaga dan untuk elakkan mengantuk ketika drive terutamanya tengahari (masa ni mata mula lah mengantuk), memang Performance Drink + Cinch Energy Tea lah yang paling terbaik. Kalau orang lain mungkin minum kopi atau nescafe tapi Mel tak boleh ambil caffeine. Tak tahan, nanti pening.

Sangat sesuai untuk mereka yang ingin gantikan minuman kopi, soda/manisan untuk kekalkan kecergasan tubuh, kuruskan badan, bekerja di tempat panas, perlu berjaga waktu malam, berpuasa, etc.
Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu


Saksikan video ini di mana Puan Maria tidak lagi minum kopi untuk elakkan mengantuk.

Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Best kan? Puan Maria bancuh Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga dan elak dari mengantuk. Lebih elok dari anda ambil nescafe atau kopi yang penuh kafein yang sememangnya tidak bagus untuk kesihatan.


Performance Drink Minuman Angkasawan

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu
Mark & Scott Kelly bersama CEO Shaklee, Roger Barnett
di 2016 National Conference Florida

Performance Drink ini juga yang diubah suai sebagai AstroAde, (rehydration drink) untuk para angkasawan kekalkan hidrasi untuk NASA sejak 1993.

Commander Scott Kelly dan kembarnya Mark Kelly juga explain bahawa apabila para angkasawan gunakan AstroAde, mereka tak akan pengsan apabila masuk ke kawasan atmosfera bumi. Bayangkan lah dah setahun tinggal kat angkasa lepas, dan nak balik ke bumi.

Atlet Olimpik Juga Pengguna Tegar Perfomance Drink 

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Orang kata kalau minum Performance Drink jadi ketagih. Ya, ketagih but in a good way. Kalau orang kata nasi ganja tu pun ketagih, gitu juga Performance Drink. Kalau tak, habis lah semua atlet kan?

Performance Drink juga telah digunakan oleh ramai atlet sukan dan atlet Olimpik. Pure Performance Powered by Shaklee dan mereka dikenali sebagai Pure Performance Team.

Boleh lihat di sini: http://athletes.shaklee.com/

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu
Performance Drink - Minuman Hidrasi Tulen



Bancuh dengan air sejuk, waktu cuaca panas. Fuh, best!

---------------

Sekiranya anda ingin dapatkan Performance Drink dan Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga khususnya pelajar yang ingin stay up late kerana nak study, anda boleh hubungi saya 012 4008447 kerana saya amat sarankan anda ambil keduanya untuk mendapatkan kecergasan yang optimum. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Buku "Family Health Modern Disease" Mengupas Pencegahan Penyakit Kronik

Leave a Comment
Buku FAMILY HEALTH: MODERN DISEASE ini adalah birthday present saya bulan Oktober lepas dan buku yang saya sedang baca sekarang. Tema buku ini ialah PENCEGAHAN.


Terdapat beberapa topik dalam buku ini iaitu:
  • Silent Inflammation 
  • Arthritis 
  • Osteoporosis 
  • Cancer 
  • Don't Lose Your Breast To Cancer
  • Diabetes
  • High Blood Pressure
  • Heart Disease 
  • PMS 
  • Migraine Headache dan sebagainya. 

Buku ini menceritakan gaya hidup kita yang akan membawa kepada pelbagai jenis penyakit berbahaya yang membawa maut seperti dinyatakan di atas.

Contoh: KANSER

Kebanyakan pesakit kanser tidak tahu yang mereka menghidap kanser dan hanya menyedarinya apabila telah mencapai stage 4.

Kanser paru-paru adalah yang PERTAMA menjadi kanser pembunuh dengan catatan 94, 400 pada tahun 1996 di mana kedua ialah kanser prostat dengan 41, 400 dan seterusnya. Bayangkan sekarang? 😱

Antara fokus utama buku ini ialah simpton-simpton, siapa yang berisiko, bagaimana gaya hidup mempengaruhi kesihatan kita dan ini sangat penting untuk saya tambah ilmu dalam bidang nutrisi kerana saya menjual produk kesihatan Shaklee dan berdepan dengan pelbagai customer yang menghidap pelbagai jenis penyakit.

Kita sentiasa perlu membaca buku dan mencari ilmu untuk membantu customer kita dengan penyakit yang dialami. Tak kisah di mana saja, asalkan ada peluang boleh membaca. Lebih banyak ilmu, lebih senang nak membantu.



Baru lepas sampai KL dari Ipoh naik bas dan tukar pengangkutan pula. Since ktm tak bergerak lagi dan katanya lagi 50 minit, kita habis kan satu chapter buku Family Health: Modern Diseases by Dr. Bruce Miller.

Buku ini banyak menceritakan cara pencegahan untuk kesemua potentially deadly disease ini dan ditulis oleh Dr. Miller (Certified Nutrition Specialist) dan beliau merupakan speaker untuk Shaklee Science Symposium 2003 & 2004.


"Prevention is better than cure."
"An ounce of prevention is worth a pound of cure."

---------------

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Thursday, 1 December 2016

Ubah Gaya Hidup Dengan Tukar Barang Rumah Kepada Bahan Organik

Leave a Comment
Bumi semakin hari semakin rosak, tenat. Kita sebagai penduduk bumi perlu mengambil langkah dari sekarang, ubah gaya hidup kepada lebih mesra alam, tukar bahan kepada bahan organik, kitar semula untuk pastikan pastikan bumi kita tidak rosak teruk. Paling senang, pakai Shaklee yang mesra alam ni.


Mel memang suka recycling dan upcycling barang. Dari zaman sekolah lagi selalu kumpul tag baju/seluar lepas tu Mel jadikan bookmark (sampai sekarang) dan pernah buat tempat letak surat dan macam-macam lagi.

Kalau diikutkan, negara kita ni sebenarnya dah tak cukup tempat untuk dijadikan landfill. Itu sebab kita disarankan recycle takpun hantar ke recycling center, alih-alih dapat duit kan.

Kenapa Kita Perlu Recycle? Klik Sini

Salah satu kenapa Mel suka sangat Shaklee sebab semua bahan pencuci Shaklee mesra alam, boleh recycle dan salah satunya ialah basic H. Kalau anak kecil main air letak basic H kat pistol air ala-ala songkra festival tu pun tak apa sebab semua produk Shaklee tak ada bahan kimia yang berbahaya.

Natural dan Selamat.

Basic-H: Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Betapa selamatnya basic H ini sampai kita boleh basuh sayur dan buah. Bab basuh sayur ai memang cerewet, tak boleh ala kadar. Kadang tu tengok orang lain basuh gitu je aduhai rasa nak tolong basuh haha

Dulu kalau basuh mesti dengan garam. Sejak kenal Shaklee dan ada basic H, letak setitik dua dilute dengan air untuk basuh sayur. Entah bila nak habis basic H yang super jimat dan pekat ni.


Ada orang kata, tapi kat botol kata Organic Super Cleaning Concentrate? Belakang botol pun kata untuk sental tempat masak, cuci lantai je? Kenapa boleh cuci sayur pula?

Ya betul, tapi katanya ada lagi 997 kegunaan yang kita boleh buat dengan basic H ni. Cumanya tak cukup lah dia nak letak lagi 997 kat belakang botol ni
  • Basuh sayur boleh 
  • Basuh tangan lepas tanam pokok 
  • Buat mandian kalau eczema, chickenpox 
  • Cuci lantai 
  • Sental periuk 
  • Cuci puting botol susu 
  • And the list goes on...... 
Tak ada pewarna, bahan kimia berbahaya, perasa, klorin. Cumanya kat belakang maksud jaga-jaga jangan bagi budak sebab walaupun organic, warnanya jernih cantik nanti dorang ingat air pula


Kenapa semut tak suka Basic H? 

Disebabkan molekul di dalam Basic H terlalu halus, ia mudah meresap dan semut akan suffocate lalu mati. Itu sebab kalau kita cuci dapur dengan Basic H, dalam masa seminggu semut tak akan buat gathering dan berkeliaran.


Pada tahun 1990, basic H yang boleh dibiodegradasi terpilih sebagai salah satu daripada produk rasmi Hari Bumi yang pertama dan Shaklee telah menerima anugerah Family Circle Green-Chip sebagai salah satu daripada 10 syarikat yang mesra alam sekitar.

Kaedah Mencuci Secara Semula Jadi Tanpa Racun

Setiap botol Basic H2 Organic Super Cleaning Concentrate dengan kepekatan berganda ini sungguh selamat digunakan dan dilengkapi kuasa pembersihan yang tinggi untuk menanggalkan kotoran dan minyak dalam sekelip mata. Basic H² berkesan untuk membersihkan tumpahan susu, mengelap tingkap, menyental kotoran pada gril, dan1001 kegunaan lagi. 

Hanya Satu Pencuci Untuk Ribuan Kerja Rumah

  • Ultra-pekat: 16 auns boleh dicairkan menjadi 48 gelen pencuci berkuasa tinggi. 
  • Pencuci serba guna: menanggalkan kotoran, gris dan minyak daripada sebarang permukaan yang boleh dicuci, di dalam dan di luar rumah. 
  • Mencuci kotoran berminyak dan gris yang paling degil, tanpa meninggalkan kesan comot. 
  • Dua kali lebih pekat berbanding rumusan Basic H² asal – hanya gunakan separuh sahaja. 
  • Tidak perlu dibilas, tidak meninggalkan sebarang sisa sabun atau kesan palitan. 

Basic H2 Tidak Mengandungi Bahan-Bahan Berbahaya Yang Lain

Selamat
  • Tidak toksik 
  • Tiada gas beracun 
  • Tiada bahan kimia berbahaya 
  • Tanpa pewangi 
  • Lembut pada tangan anda 
  • pH seimbang 
  • Tanpa klorin 
Berkesan
  • Amat berkesan menanggalkan minyak. 
  • Ultra-pekat: 16 oz. 
  • Boleh dicairkan menjadi 48 gelen. 
Mesra Alam
Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
Mudah biorosot
Tanpa fosfat
Bungkusan yang boleh dikitar semula
Tanpa bahan pewarna
Selamat untuk sistem septik dan pembetungan. 
 

Nak tahu tak?

Kebanyakan pencuci serba guna mengandungi toksin yang boleh disedut atau diserap melalui kulit.
Pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Pelarut organik seperti butyl cellosolve merupakan toksin saraf dan boleh merengsakan hidung.
Morpholine, sejenis toksin berbahaya, boleh mengakibatkan kerosakan hati atau buah pinggang.
Pencuci kaca mengandungi ammonia, sejenis racun yang boleh merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan

Sumber: Basic H Shaklee Malaysia

Captain Mark Kelly,

One thing we've come to understand is that we need to take better care of our planet. We love that Shaklee as a company is really focused on the environment.
Safe for you, your home and your planet®

---------------

Jom ubah kepada bahan organik Basic-H yang banyak menyenangkan kerja rumah! Basic H sangat recommended untuk ibu-ibu sebab banyak menyenangkan kerja rumah 

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Monday, 28 November 2016

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Leave a Comment
Pada asalnya Nurzalila beli Omega Guard™ untuk mak ayahnya untuk kurangkan kolesterol dan nak kurangkan berat badan sebab selalu sakit-sakit kaki. Alhamdulillah kaki dah tak sakit, berat pun kurang. Omega3 bukan sahaja bagus untuk kurangkan kolesterol, ia juga boleh membantu mengurangkan keradangan.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Bila dengar perkataan minyak ikan, ramai ingat bagus untuk otak je. Iyalah pengaruh iklan tv tapi sebenarnya banyak lagi kebaikan minyak ikan ni.

1. Kurus Dengan Sihat
Pengambilan kapsul minyak ikan yang diikuti dengan senaman yang teratur boleh menurunkan lebih banyak lemak berbanding senaman tanpa bantuan dari minyak ikan.

Patutlah Kevin Zahri kata kalau nak kurus kena ambil omega 3.

2. Menyihatkan Mata
Minyak ikan juga mampu baiki masalah penglihatan dan membantu mencegah penyakit glaukoma dan sindrom mata cepat kering. Mata kering ni selalu akan keluarkan artificial tears, pedih sangat. Mengalir je.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit


3. Kurangkan Risiko Kanser
Omega 3 yang terdapat di dalam ikan dikatakan mampu mencegah penyakit kanser yang berbahaya iaitu payudara dan prostat.

4. Cergaskan Otak
Asid lemak omega 3 sangat bagus untuk perkembangan otak. Ia secara tidak langsung membantu untuk meningkatkan fokus mental anak-anak serta orang dewasa.

5. Rendahkan Tekanan Darah
Minyak ikan mampu menurunkan kadar tekanan darah dan kolesterol jahat.

6. Melegakan Masalah Keradangan
Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflamasi. Kerana itulah ia cukup efektif bagi mengurangkan masalah radang dalam darah. Asid lemak omega 3 khususnya EPA banyak ditemui dalam minyak ikan sekali gus memberi kesan yang positif untuk meredakan radang sendi, radang prostat dan radang pundi kencing.

Nak tahu yang ke-7? Klik link bawah
7 Rahsia Kebaikan Diet Harian Dengan Minyak Ikan

All in one! Best sangat minyak ikan Omega Guard ni.

Testimonial Minyak Ikan Omega Guard

Omega Guard diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun, bukan dari hati minyak ikan dan 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Beli Omega Guard Untuk Kurangkan Kolesterol Dan Kaki Dah Tak Sakit

Satu sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega 3 EPA dan DHA. Minyak ikan memang sangat terkenal dengan 1001 kebaikan antaranya:
 Membantu mengurangkan tekanan darah
 Membantu melegakan masalah radang
Mengurangkan paras kolesterol jahat
 Perkembangan otak bayi dalam kandungan
Mencergaskan otak
Kesuburan untuk wanita

Memang tak rugi beli banyak, seisi keluarga boleh makan.




---------------------

Buktikan kepada Chef Gordon Ramsay bahawa walaupun anda tidak ada skill memotong salmon sepertinya, tetapi anda tahu keistimewaan minyak ikan dan ingin mendapatkannya segera dengan hubungi saya 012-400 8447 ataupun klik terus ikon di bawah. 

Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...