Wednesday, 5 April 2017

Cara Cepat Hamil Dan Tingkatkan Kesuburan Dengan Berkesan

Leave a Comment
Menjadi satu harapan bagi semua orang berkahwin untuk ada zuriat sendiri. Bab anak dan hamil ini agak sensitif terutamanya pasangan suami isteri yang tidak punya anak. Di sini terdapat cara cepat dan beberapa tips serta ikhtiar untuk hamil atau TTC (trying to conceive).

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan

Punca Masalah Kesuburan

Antara punca masalah susah hamil ialah kesuburan. Ini disebabkan faktor hormon, kegemukan, masalah PCOS, cyst dan fibroid. Jadi untuk masalah-masalah ini, hormon perlu stabil. Apabila hormon stabil dan seimbang, period mula teratur dan senang nak kira waktu subur. Ada sesetengah wanita yang mengalami PCOS menyebabkan period cycle tidak teratur, tidak tahu bila waktu subur dan susah hamil.

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
.
Cara Mudah Atasi Period Tak Teratur & Hormon Tak Stabil

Vivix Membantu Masalah Kesuburan

Mengikut kajian, umur adalah salah satu faktor utama dalam potensi pembiakan wanita. Wanita yang berumur awal 30-an dan ke atas mula menunjukkan penurunan kesuburan dan sukar untuk hamil. Umur wanita itu berperanan penting dan beri kesan kepada kualiti telur untuk proses persenyawaan.

Selain dari Set Kesuburan Shaklee, antara supplement penting untuk hamil ialah Vivix kerana ianya dapat membantu anda yang mengalami masalah kesuburan.

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan

Peranan Vivix Untuk Kesuburan 

Vivix mengandungi resveratrol dan berfungsi sebagai melindungi sel-sel telur tidak matang dari radikal bebas, memelihara kesuburan dan membantu untuk meningkatkan jangkasama kesuburan.

Apabila badan tiada radikal bebas dan kerosakan sel, telur dipelihara dengan baik dan sihat, maka proses persenyawaan lebih mudah berlaku dan hamil.


Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
Sel telur (ovum)
Setiap satu sel telur (ovum) mempunyai haploid nucleus - mengandungi hanya separuh bilangan kromosom daripada nucleus sel normal. Ia mempunyai cytoplasm yang besar dan mengandungi nutrien dan mitokondria yang diperlukan untuk pembahagian sel (mitosis) selepas persenyawaan.

Dan telur mempunyai membran sel khas yang hanya membenarkan satu sperma sahaja untuk suburkannya.


Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
Sperma
Sel sperma juga mempunyai haploid nucleus. Ia mempunyai ekor untuk berenang melalui pangkal rahim, rahim dan tiub fallopio ke arah sel telur. Setiap sperma mempunyai banyak mitokondria (di mana pernafasan berlaku) untuk melepaskan tenaga yang diperlukan untuk perjalanannya ke ovum.

Resveratrol Dapat Tingkatkan Mitokondria 

Mitokondria ialah sebagai powerhouses atau penjana tenaga kepada sel badan kita. Ianya adalah organel yang bertindak seperti sistem pencernaan dan pengeluaran tenaga berlaku. Proses biokimia sel ini dikenali sebagai pernafasan selular.

Mengikut kajian, resveratrol antioksidan semula jadi dapat tingkatkan fungsi mitokondria dan proses persenyawaan memerlukan mitokondria yang tinggi.

Apabila kita ambil Vivix setiap hari yang mempunyai resveratrol dan tinggi antioksidan, maka mitokondria di dalam sel badan kita dapat berfungsi dengan baik dan bagi wanita, lebih subur.

Testimonial Vivix Untuk Dapatkan Anak 

Ikuti Kisah Puan Farhana Yang Amalkan Vivix 
Untuk Dapatkan Anak Setelah 3 Tahun Berkahwin 

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan
Klik gambar untuk imej besar
"Bagi diri Nana sendiri, seperti semua sedia maklum, Nana sendiri sudah berkahwin hampir 3 tahun tetapi belum dikurniakan zuriat. 
Dan Nana diberi 1 tips oleh seorang rakan dalam Shaklee untuk amalkan Vivix secara konsisten dengan dose tertentu untuk tujuan memperbaiki sel tubuh badan supaya bila sel badan sihat, organ sihat (rahim sihat) dan seterusnya insha Allah mudah conceive.
Dan Alhamdulillah, setelah beberapa lama amalkan Vivix secara konsisten, akhirnya sampai juga rezeki kami suami isteri. 
Thats why untuk customer Nana yang sedang cuba hamil, Nana sentiasa kongsikan akan kebaikan Vivix ini untuk kesuburan. Kerana ianya bertindak untuk memperbaiki sel dan DNA badan kita. Bila sel sihat, organ pun sihat dan insha Allah lebih tinggi peluang untuk hamil. 
Bagi Nana, ikhtiar dengan Vivix jauh lebih MURAH berbanding rawaran kesuburan seperti IUI, IVF dan sebagainya.Biarlah kita usaha yang terbaik untuk mendapat zuriat sebagai tanda kita sendiri bersedia menerima tanggungjawab dan amanah Allah ini.. 
Untuk merelah yang masih menanti kehadiran zuriat, cubalah ikhtiar dengan Vivix.. Insha Allah, tak lama lagi anda juga bakap terima khabar gembira ini. Insha Allah aminnn,,,"

Vivix: Supplement No.1 Shaklee 
Vivix mengandungi resveratrol. Resveratrol ini sangat tinggi antioksidan dan mampu neutral-kan radikal bebas dalam badan kita.

Vivix adalah minuman campuran botani yang mengandungi anggur muscadine, polygonum cuspidatum elderberry Eropah dan purple carrot, yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja.

Cara Cepat Hamil Yang Mudah Dan Berkesan

Tuan dan Puan, 

Set kesuburan dan Vivix hanyalah ikhtiar dan usaha disamping doa yang tidak putus-putus. Bagaimanapun, Allah jua yang pemberi rezeki dan usaha juga perlu seiring. Tak salah untuk cuba alternatif terbaik untuk dapatkan zuriat. 

Jadi, untuk bertanyakan mengenai Vivix, hubungi saya seperti nombor tertera di bawah. Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan khas untuk customer saya sahaja.


Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card?
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @lissajalilcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Monday, 3 April 2017

Pengedar Shaklee & Cod Shaklee Di BANDAR TASIK SELATAN

Leave a Comment
Salam sayang semua pembaca setia, berita gembira untuk anda yang tinggal di kawasan Bandar Tasik Selatan dan merupakan pengguna tegar Shaklee dan inginkan vitamin Shaklee secara COD (Cash On Delivery). Anda kini boleh dapatkan vitamin Shaklee secara COD dari saya Eliana Latif, Pengedar Sah Shaklee Bandar Tasik Selatan.


Pengedar Sah Shaklee Bandar Tasik Selatan

Saya juga turut menyediakan penghantaran vitamin Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Saraak. Kadar penghantaran pos hanya RM10 (M) dan RM20 (EM) sahaja. 

Anda harus dapatkan Shaklee dari saya kerana:

  • Saya telah menggunakan Shaklee sejak tahun 2013 dan pengguna tegar sehingga kini. 
  • Saya merupakan pengedar sah Shaklee di kawasan Bandar Tasik Selatan. 
  • Konsultansi akan diberikan kepada pelanggan setia saya. 
  • Terbuka kepada semua customer untuk jadi ahli (jimat berganda) untuk kegunaan sendiri atau yang ingin menjadikan Shaklee sebagai side income. 
Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee di BANDAR TASIK SELATAN

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian ataupun daftar ahli Shaklee, hubungi Eliana Latif di 019 259 5246 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara cod di Bandar Tasik Selatan ataupun secara pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan khas untuk customer tersayang sahaja. 

Pengedar Shaklee dan Cod Shaklee di BANDAR TASIK SELATAN



ELIANA LATIF 
Whatsapp/Sms: 019 259 5246 
Facebook (Page): Suka MYbisnes  
Blog: elianalatif.blogspot.my 

#PengedarShakleeBandarTasikSelatan
#PengedarShakleeTBS


PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Wednesday, 1 March 2017

Cara Merawat Bell's Palsy Supaya Muka Kembali Sembuh Dengan Cepat

Leave a Comment
Bell's Palsy ialah kelumpuhan atau kelemahan otot pada sebelah muka. Kerosakan pada saraf muka yang mengawal otot pada sebelah muka penyebab sebelah muka jatuh kerana tiada support. Kerosakan saraf muka juga boleh menjejaskan deria rasa, air mata dan air liur.

Cara Merawat Bell's Palsy Supaya Muka Kembali Sembuh Dengan Cepat


Punca sebenar masalah ini masih tidak diketahui, tetapi banyak para penyelidik perubatan percaya ia dicetuskan oleh jangkitan virus. Virus yang ada kaitan dengan perkembangan bell's palsy termasuklah herpes simplex, yang menyebabkan cold sores dan genital herpes.

Simptom-Simptom Penyakit Bell's Palsy 

Garisan kuning di bawah ialah facial nerve (saraf muka) kita, kelihatan nombor 1 hingga 5 ialah arah saraf itu supply di bahagian muka kita. Apabila facial nerve mula mengalami kelumpuhan, otot-otot tak boleh bergerak dan ini menyebabkan muka kelihatan senget sebelah dan terjadinya beberapa perubahan pada wajah pesakit bell's palsy. 

Cara Merawat Bell's Palsy Supaya Muka Kembali Sembuh Dengan Cepat
  • Kelumpuhan pada sebelah muka secara tiba-tiba
  • Muka kelihatan senget sebelah (bermula dari bahagian kening hingga ke mulut).
  • Kening tak boleh gerak. 
  • Kehilangan deria rasa. 
  • Rasa sakit di bahagian dalam dan belakang telinga.
  • Drooling saliva dan bibir kering.
  • Mata mengalami masalah seperti kerap berair (seperti menangis) atau mata kering. 
  • Muka terasa kebas di bahagian sebelah muka. 

Kisah Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh 

Pada tahun 2015, semasa Health Check di Shaklee Ipoh, saya nampak kawan saya Faiza datang dengan sebelah mukanya agak jatuh ke bawah. Masa tu saya nak tanya tapi segan.

Kemudian saya nampak dia lap air mata, haa sudah, dia menangis pula! Lagi lah saya takut nak tanya. Disebabkan perasaan ingin tahu itu membuak-buak nak tanya, belum sempat tanya lagi Faiza pandang ke arah saya dan katanya dia kena Bell's Palsy.

Itulah pertama kali dengar perkataan Bell's Palsy, saya ingatkan strok sebab muka dia sebelah dah jatuh sama seperti strok. Dia kata satu hari dia bangun pagi, tengok muka dia di cermin dah jatuh sebelah.

Tak boleh senyum,
Mata tak boleh tutup,
Air mata mngalir macam menangis,
Rasa tegang di bahagian muka,
Sakit.

Bila pergi hospital, doktor sahkan Faiza kena Bell's Palsy, bukan strok. Penyebabnya tak tahu. Tiba-tiba boleh jadi dan ianya boleh terjadi kepada sesiapa saja.


Disebabkan Faiza menyusu badan, maka dia tolak untuk ambil steroid. Dia ambil vitamin-vitamin Shaklee secara consistent dan menjalani fisioterapi. 90 hari kemudian, Faiza diberi rezeki SENYUM kembali 😊

Senaman Muka Untuk Pesakit Bell's Palsy 

Senaman atau Urutan Muka
Senaman Muka Untuk Pesakit Bell's Palsy

Senaman Untuk Bantu Menutup Mata Bagi Pesakit Bell's Palsy
Senaman Muka Untuk Pesakit Bell's Palsy
Kredit: The Bell's Palsy Association 

Testimonial Pesakit-Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh 

Makcik ini sembuh cepat dari Bell's Palsy selepas amalkan 
Vivix, B Complex dan Vitamin E
Testimonial Pesakit-Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh

Muka pesakit Bell's Palsy ini bertambah baik selepas sebulan amalkan Vivix dan B Complex
Ditambah pula bacaan blood pressure kembali normal.
Testimonial Pesakit-Pesakit Bell's Palsy Yang Kembali Sembuh

Vivix: Supplement No.1 Shaklee 
Vivix yang mengandungi resveratrol ini adalah wajib untuk pesakit Bell's Palsy supaya cepat sembuh. Resveratrol ini sangat tinggi antioksidan dan mampu neutral-kan radikal bebas dalam badan kita.

Vivix adalah minuman campuran botani yang mengandungi anggur muscadine, polygonum cuspidatum elderberry Eropah dan purple carrot, yang kaya dengan polifenol.

Polifenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan 10 kali ganda lebih hebat dari resveratrol sahaja.

B Complex 
Supplement Untuk Pesakit Bell's Palsy
Mengandungi 8 komponen penting vitamin B dan vitamin B-12 merupakan salah satu daripadanya. B Complex membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan menyokong fungsi saraf serta pembentukan sel darah merah.

B Complex mempunyai manfaat melawan tekanan dan memastikan kesihatan fungsi saraf, sekaligus meredakan sakit kepala, tekanan dan juga membantu masalah kemurungan.

Omega Guard 
Supplement Untuk Pesakit Bell's Palsy
Minyak ikan mempunyai sifat anti-inflamasi. Kerana itu, ianya cukup efektif bagi mengurangkan masalah radang dalam darah. Asid lemak omega 3 khususnya EPA banyak ditemui dalam minyak ikan sekaligus memberi kesan positif untuk meredakan masalah radang.

DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melancarkan peredaran darah. Omega Guard membantu kekalkan tekanan darah normal serta ketegangan di leher dan sakit kepala.


Tuan dan Puan, 

Sakit itu ujian dan setiap sakit ada ubatnya. Tak salah untuk cuba alternatif terbaik untuk kembali sihat seperti biasa. Adakah kita sanggup lihat orang tersayang atau diri sendiri dari merasa kesakitan tanpa berusaha dan ikhtiar?

Jadi, untuk bertanyakan mengenai Bell's Palsy, hubungi saya seperti nombor tertera di bawah. Konsultansi eksklusif secara percuma dan berterusan khas untuk customer saya sahaja.


Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card?
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Thursday, 9 February 2017

Pengedar Shaklee & Cod Shaklee Di SUBANG JAYA/USJ

Leave a Comment
Salam sayang semua, berita baik untuk anda yang tinggal di Lembah Klang khususnya sekitar Subang Jaya dan USJ! Anda boleh mendapatkan produk Shaklee secara cod dari saya, Syafiqah Sham di sekitar KTM Subang Jaya dan USJ.



Saya juga turut menyediakan penghantaran vitamin Shaklee ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Kadar penghantaraan pos hanya RM10 (WM) dan RM20 (EM) sahaja.

Anda HARUS dapatkan Shaklee dari saya kerana: 

  • Saya telah menggunakan Shaklee sejak 2014 dan pengguna tegar sehingga kini. 
  • Saya dan seisi keluarga merupakan pengamal tegar vitamin Shaklee. 
  • Pengedar sah Shaklee di kawasan Subang Jaya dan USJ. 
  • Konsultansi berterusan akan diberikan kepada pelanggan setia saya.
  • Melatih ahli Shaklee baru yang ingin menjadikan Shaklee sebagai side income. 

Sekiranya anda berminat untuk membuat pembelian ataupun daftar ahli Shaklee, hubungi saya 011 1156 4250 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara cod di Subang Jaya dan USJ ataupun pos ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja. 



SYAFIQAH SHAM 
Whatsapp/Sms: 011 1156 4250 

#PengedarShakleeSubangJaya
#PengedarShakleeUSJ 

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Monday, 9 January 2017

Rahsia Pesakit Penapis Buah Pinggang Bocor Sembuh Dengan Cepat

Leave a Comment
Gaya hidup, cara pemakanan dan terdedah pada persekitaran sekarang adalah punca utama penyakit kronik mula banyak menyerang. Antara penyakit berbahaya ini ialah Buah Pinggang Bocor atau Nephrotic Syndrome.



Jom tengok video cara BEKAS PESAKIT buah pinggang bocor ini 


TESTIMONIAL Encik Rosdi Ismail, pesakit buah pinggang bocor.

Nama saya Muhammad Rosdi Ismail, 38 tahun. Pada bulan September 2015, saya telah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome iaitu buah pinggang bocor yang menyebabkan protein terkeluar melalui air kencing. Sesuatu yang agak mengejutkan dan merisaukan saya sebenarnya. Siapa tak sayang buah pinggang kan?? 
Sebenarnya sebelum tu lagi saya perasan air kencing berbuih tetapi saya tak fikir ia sesuatu yang pelik dan tanda penyakit ini. Tetapi bila tangan dan kaki membengkak, barulah saya menyedari ada yang tidak normal. Saya membuat pemeriksaan di Hospital. Dan semasa di hospital, doktor menahan saya di wad kecemasan dan membuat pemeriksaan air kencing 24 jam, juga pemeriksaan darah. Setelah disahkan mengalami Nephrotic Syndrome, doktor memberi "sebeban" ubat yang pada saya sangat banyak untuk ditelan. engan ubat surut bengkak, ubat kolesterol, ubat darah tinggi. Ya, penyakit ini turut memberi saya pakej penyakit yang lain yang sebelum ini saya memang tak pernah menghidapinya. 
Doktor turut memberi steroid tetapi menyatakan jika saya bersetuju untuk membuat Biopsi iaitu prosedur mengambil sampel buah pinggang maka saya tak perlu mengambl steroid. 
Saya berbincang dengan isteri, kami bersetuju untuk memulangkan sebungkus besar Steroid dan memberitahu Doktor kami ingin membuat Biopsi. Hakikat yang sebenarnya kami ingin berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. Kalau sebelum ini saya antara yang culas memakan vitamin tapi dengan Vivix saya sangat konsisten. Maka saya meneruskan supplement dan juga ubat doktor kecuali steroid. Saya sanga risau jika buah pinggang saya benar benar rosak maka perlu mnjalani dialisis di usia 30an ini. Di saat anak-anak masih kecil ini. Nauzubillah. 
Alhamdulillah dengan izin Allah, setelah sebotol Vivix, bacaan protein di dalam urin menampakkan penurunan. Dan setelah 3 botol Vivix iaitu lebih kurang 3 bulan saya ada temujanji dengan Doktor Pakar di Selayang dan alhamdulillah saya sangat bersyukur apabila doktor mengesahkan air kencing saya tiada lagi protein, tekanan darah normal dan ujian darah semua menunjukkan result yang cantik. Doktor juga stopkan semua ubat dan yang paling best Doktor sendiri yang beritahu TAK PERLU BUAT BIOPSI.
Kalau sebelum ini saya dan isteri merasakan Vivix mahal tetapi bila dalam situasi ini barulah kami menyedari duit boleh dicari, namun buah pinggang itu lebih berharga, tiada gantinya. 
Terima kasih Allah, Terima Kasih Shaklee. 
Sekiranya anda atau ahli keluarga anda menghidapi penyakit ini atau yang berkaitan ataupun penyakit kronik lain seperti diabetes, strok, darah tinggi dan kanser, ikhtiarlah dengan VIVIX. Saya percaya Allah tak turunkan penyakit tanpa penawarnya. Tugas kita untuk berikhtiar, selebihnya berdolaha dan bertawakal lah kepada Allah.
Sesunggunya Dia Yang Maha Berkuasa Menyembuhkan. 
- Muhamad Rosdi Ismail
Anda juga boleh KLIK SINI untuk melihat testimonial beliau di Facebook.

Simptom Penapis Buah Pinggang Bocor (Sindrom Nephrotic) 

Sindrom Nephrotic adalah penyakit buah pinggang di mana terlalu banyak protein hilang dalam air kencing anda. Sindrom Nephrotic terutamanya disebabkan oleh kerosakan kepada sekumpulan saluran darah kecil di dalam buah pinggang (dipanggil glomeruli). Sekumpulan saluran darah ini bertindak sebagai penapis untuk mengasingkan produk yang berguna dan membuang apa yang tidak perlu ke dalam air kencing.

Biasanya, saluran darah mengekalkan protein. Walau bagaimanapun, apabila rosak, ia membenarkan terlalu banyak protein darah (lebih daripada 25 kali jumlah biasa!) untuk keluar daripada badan melalui air kencing. Ini menyebabkan Sindrom Nephrotic.

Terdapat beberapa simptom yang dapat kita kenalpasti iaitu:

  • Kencing berbuih 
  • Mengalami bengkak di bahagian muka dan mata sewaktu bangun tidur 
  • Bengkak di kaki dan pergelangan kaki 
  • Badan lemah, tidak bermaya dan cepat letih 
  • Kembung 
  • Cirit birit 
  • Sakit perut 
  • Berat badan meningkat disebabkan oleh lebihan air (kembung) 

Jika anda mengalami simptom-simptom di atas, saya sarankan buat pemeriksaan doktor dengan segera. Kenal pasti masalah anda dan minta nasihat dari doktor pakar. 

Setelah berjumpa dengan doktor dan penyakit anda dikenalpasti sebagai buah pinggang bocor, doktor pasti akan beri beberapa jenis ubat dan ianya memang terlalu banyak untuk dimakan. Jadi, bagaimana cara anda nak harungi setiap hari dengan masalah ubat yang bertimbun-timbun tu kan? 

Seperti Encik Muhamad Rosli Ismail yang mengalami masalah buah pinggang bocor, beliau telah ikhtiar dengan Vivix yang mengandungi tinggi antioksidan. 




Bagaimana Vivix Shaklee Boleh Membantu? 

Sebelum tu saya nak cerita sikit tentang resveratrol. Resveratrol ni sangat tinggi antioksidan dan hebatnya resveratrol ni sehingga boleh meneutralkan radikal bebas dalam badan kita.

Selain itu, resveratrol ni mampu untuk merencatkan sel kanser, melawan jangkitan kulat, tekanan, radiasi ultraungu dan kecederaan.

Vivix 10 kali lebih hebat dan kuat dari Resveratrol, berbanding resveratrol sahaja.

Ini kerana Vivix mengandungi Resveratrol dan Polifenol yang akan bertindak dengan lebih berkesan lagi.

BACA: Sel Otak Mati Akibat Strok Kembali Pulih Dengan Vivix?





Insha Allah setiap penyait ada penawarnya. Paling penting, kita perlu berusaha, ikhtiar, doa dan tawakal. Benar kata orang, sakit lagi mahal dari wang ringgit. Kesihatan adalah segala-galanya.

Jika anda tidak mahu hanya bergantung dengan ubat sahaja dalam jangka masa yang sangat panjang atau sehingga menjalani dialisis seumur hidup, saya sarankan anda ambil Vivix sebagai alternatif terbaik untuk kesihatan anda.

Bertindak sekarang sebelum terlambat!

---------------

Sekiranya anda ingin dapatkan Vivix untuk kesihatan anda, boleh hubungi saya Melissa 012 4008447 kerana dengan pembelian twinpack, anda akan dapat PERCUMA Keahlian. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Wednesday, 7 December 2016

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Leave a Comment
Performance Drink ni adalah produk shaklee pertama dan paling Mel suka sampai sekarang. Dulu Mel memang tak suka makan vitamin atau ubat jenis telan. Dari kecil lagi, sanggup ambil ubat jenis cecair walaupun telan lagi senang. Jadi, kakak Mel suggest ambil Performance Drink untuk tenaga.

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Siapa Yang Perlu Minum? 

I'm not a coffee person jadi untuk badan sentiasa bertenaga dan untuk elakkan mengantuk ketika drive terutamanya tengahari (masa ni mata mula lah mengantuk), memang Performance Drink + Cinch Energy Tea lah yang paling terbaik. Kalau orang lain mungkin minum kopi atau nescafe tapi Mel tak boleh ambil caffeine. Tak tahan, nanti pening.

Sangat sesuai untuk mereka yang ingin gantikan minuman kopi, soda/manisan untuk kekalkan kecergasan tubuh, kuruskan badan, bekerja di tempat panas, perlu berjaga waktu malam, berpuasa, etc.
Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu


Saksikan video ini di mana Puan Maria tidak lagi minum kopi untuk elakkan mengantuk.

Ubat Tahan Mengantuk Tanpa Dadah: Cergas Sokmo! from iReach HD on Vimeo.

Best kan? Puan Maria bancuh Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga dan elak dari mengantuk. Lebih elok dari anda ambil nescafe atau kopi yang penuh kafein yang sememangnya tidak bagus untuk kesihatan.


Performance Drink Minuman Angkasawan

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu
Mark & Scott Kelly bersama CEO Shaklee, Roger Barnett
di 2016 National Conference Florida

Performance Drink ini juga yang diubah suai sebagai AstroAde, (rehydration drink) untuk para angkasawan kekalkan hidrasi untuk NASA sejak 1993.

Commander Scott Kelly dan kembarnya Mark Kelly juga explain bahawa apabila para angkasawan gunakan AstroAde, mereka tak akan pengsan apabila masuk ke kawasan atmosfera bumi. Bayangkan lah dah setahun tinggal kat angkasa lepas, dan nak balik ke bumi.

Atlet Olimpik Juga Pengguna Tegar Perfomance Drink 

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu

Orang kata kalau minum Performance Drink jadi ketagih. Ya, ketagih but in a good way. Kalau orang kata nasi ganja tu pun ketagih, gitu juga Performance Drink. Kalau tak, habis lah semua atlet kan?

Performance Drink juga telah digunakan oleh ramai atlet sukan dan atlet Olimpik. Pure Performance Powered by Shaklee dan mereka dikenali sebagai Pure Performance Team.

Boleh lihat di sini: http://athletes.shaklee.com/

Performance Drink & Cinch Energy Tea Minuman Elak Mengantuk Ketika Memandu
Performance Drink - Minuman Hidrasi Tulen



Bancuh dengan air sejuk, waktu cuaca panas. Fuh, best!

---------------

Sekiranya anda ingin dapatkan Performance Drink dan Cinch Energy Tea Mix untuk kekal bertenaga khususnya pelajar yang ingin stay up late kerana nak study, anda boleh hubungi saya 012 4008447 kerana saya amat sarankan anda ambil keduanya untuk mendapatkan kecergasan yang optimum. 

Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli Shaklee dengan menggunakan Debit Card/Credit Card
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...

Buku "Family Health Modern Disease" Mengupas Pencegahan Penyakit Kronik

Leave a Comment
Buku FAMILY HEALTH: MODERN DISEASE ini adalah birthday present saya bulan Oktober lepas dan buku yang saya sedang baca sekarang. Tema buku ini ialah PENCEGAHAN.


Terdapat beberapa topik dalam buku ini iaitu:
  • Silent Inflammation 
  • Arthritis 
  • Osteoporosis 
  • Cancer 
  • Don't Lose Your Breast To Cancer
  • Diabetes
  • High Blood Pressure
  • Heart Disease 
  • PMS 
  • Migraine Headache dan sebagainya. 

Buku ini menceritakan gaya hidup kita yang akan membawa kepada pelbagai jenis penyakit berbahaya yang membawa maut seperti dinyatakan di atas.

Contoh: KANSER

Kebanyakan pesakit kanser tidak tahu yang mereka menghidap kanser dan hanya menyedarinya apabila telah mencapai stage 4.

Kanser paru-paru adalah yang PERTAMA menjadi kanser pembunuh dengan catatan 94, 400 pada tahun 1996 di mana kedua ialah kanser prostat dengan 41, 400 dan seterusnya. Bayangkan sekarang? 😱

Antara fokus utama buku ini ialah simpton-simpton, siapa yang berisiko, bagaimana gaya hidup mempengaruhi kesihatan kita dan ini sangat penting untuk saya tambah ilmu dalam bidang nutrisi kerana saya menjual produk kesihatan Shaklee dan berdepan dengan pelbagai customer yang menghidap pelbagai jenis penyakit.

Kita sentiasa perlu membaca buku dan mencari ilmu untuk membantu customer kita dengan penyakit yang dialami. Tak kisah di mana saja, asalkan ada peluang boleh membaca. Lebih banyak ilmu, lebih senang nak membantu.



Baru lepas sampai KL dari Ipoh naik bas dan tukar pengangkutan pula. Since ktm tak bergerak lagi dan katanya lagi 50 minit, kita habis kan satu chapter buku Family Health: Modern Diseases by Dr. Bruce Miller.

Buku ini banyak menceritakan cara pencegahan untuk kesemua potentially deadly disease ini dan ditulis oleh Dr. Miller (Certified Nutrition Specialist) dan beliau merupakan speaker untuk Shaklee Science Symposium 2003 & 2004.


"Prevention is better than cure."
"An ounce of prevention is worth a pound of cure."

---------------

Anda boleh hubungi saya 012 400 8447 untuk mendapatkan vitamin terbaik Shaklee secara COD di Port Klang / Klang / Bukit Tinggi dan Ipoh ataupun secara pos di seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Konsultansi terbaik secara percuma dan berterusan adalah khas untuk customer saya sahaja.

Ingin beli dengan menggunakan Debit Card/Credit Card? Klik Di Bawah
Pengedar Sah Shaklee Port Klang, Klang, Shah Alam

MELISSA JALIL ♥ 
No HP: 012 400 8447 
Email: lovingcare.eshop@gmail.com
COD: Ipoh / Port Klang / Klang / Sg. Udang / Bukit Tinggi 
Facebook: Loving Care  Instagram: @_lovingcare

PENGEDAR SAH SHAKLEE MALAYSIA


Pengedar Sah Shaklee Ipoh
Read More...